Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέα απάτη μέσω κινητής τηλεφωνίας…

Αν κάποιος σας καλέσει στο κινητό σας  και σας δηλώσει ότι είναι τεχνικός εταιρείας, ότι κάνουν έλεγχο στο τηλέφωνό σας και ότι θα πρέπει να πατήσετε #90 ή 09# ή οποιονδήποτε άλλο αριθμό, απλά κλείστε το τηλέφωνο χωρίς να πατήσετε κάποιο αριθμό . 

Πρόκειται για εταιρεία-απάτη που χρησιμοποιεί κάποια συσκευή η οποία μόλις επιλέξετε κάποιον από τους παραπάνω αριθμούς, μπορεί να μπει στην κάρτα SIM και να παίρνουν τηλέφωνα με δική σας χρέωση . 

Επίσης, αν σας στείλουν μήνυμα από εταιρία με αριθμό 54300 , μην το ανοίξετε, γιατί σας θεωρούν αυτόματα πελάτη και σας στέλνουν καθημερινά μηνύματα, που τα χρεώνουν με 1,6 Εuro το καθένα! 

Αν πάλι κάποιος σας καλέσει στο κινητό σας  από +375602605281, ή +37127913091 ή από οποιοδήποτε αριθμό που ξεκινά με το 375 ή το 371 αφήνοντας μια αναπάντητη κλήση “η ένα μήνυμα, ΜΗΝ απαντήσεται.
Διότι εάν καλέσετε ένα από αυτούς τους παραπάνω αριθμούς που σας άφησαν ως αναπάντητη κλήση θα χρεωθείτε $ 15 – $ 30 και μπορούν ταυτόχρονα να αντιγράψουν τη λίστα επαφών σας σε 3 sec.
Αν έχετε στο τηλέφωνό σας τα τραπεζικά ή τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, μπορούν να τα αντιγράψουν πάρα πολύ εύκολα.
Και για όσους δεν γνωρίζουν το 375 είναι ο τηλεφωνικός κωδικός από τη Λευκορωσία και το Αφγανιστάν, το δε 371 είναι ο κωδικός για τη Λετονία … 

ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν και μην καλείτε ποτέ τέτοια νούμερα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...