Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Αντιμέτωπη με κακούργημα

Αντιμέτωπη και με κακούργημα είναι πλέον η Κατερίνα Σαββαΐδου.
Λίγες ήμερες μετά την απομάκρυνσή της από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ασκήθηκε σε βάρος της ποινική δίωξη για απόπειρα απιστίας στην υπηρεσία, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.
Η κα Σαββαΐδου, η οποία απειλείται με κάθειρξη 10- 20 χρόνια, παύθηκε με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα.
Τρεις ημέρες μετά την παροχή εξηγήσεων διά υπομνήματος για την κλήση της ως ύποπτη για την τέλεση του κακουργήματος, οι εισαγγελικές αρχές -προφανώς- πείστηκαν πως υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις απόπειρας διάπραξης του αδικήματος και της απήγγειλαν τη σχετική κατηγορία.
Η υπόθεση αφορά σε απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.
Μάλιστα, η απόφαση φέρεται απλώς να «πάγωσε» επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια έπειτα απ' αυτήν ο επανέλεγχος βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Στην κα Σαββαΐδου αποδίδεται ότι ανέσυρε μια ήδη κατατεθείσα αίτηση της εταιρείας από το 2013 και διέταξε επανέλεγχο χωρίς να έχουν προκύψει νέα στοιχεία, όπως ρητά προβλέπει ο νόμος.
Κι ενώ υπήρξαν αρνητικές εισηγήσεις από το σύνολο, τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα ζητούσαν να απορριφθεί το αίτημα. Σύμφωνα με την κατηγορία, «με την πράξη της αυτή (σ.σ.: του επανελέγχου) απέβλεπε στη μείωση έως και την εξάλειψη του επιβαλλόμενου προστίμου».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Σαββαΐδου, στο υπόμνημά της, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως σε ολόκληρη τη θητεία της κινήθηκε με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, την τήρηση της νομιμότητας και τη χρηστή διοίκηση.

Δεύτερη δικογραφία

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση στην οποία είναι πλέον κατηγορούμενη η τέως γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, αφού ήδη διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος για την υπόθεση της παράτασης κατά έναν χρόνο της καταβολής του 20% επί των διαφημίσεων για τους τηλεοπτικούς σταθμούς από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. 


Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...