Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Νέος γερμανικός εκβιασμός

Απειλούν πάλι για Grexit με κόκκινα δάνεια – Συντάξεις – Προσφυγικό…
Νέος γύρος πιέσεων σε βάρος της Ελλάδας βρίσκεται σε εξέλιξη. Εξωτερικοί και εσωτερικοί εχθροί της κυβέρνησης Τσίπρα, έπειτα από μια μικρή περίοδο επιβεβλημένης ανακωχής εξαιτίας της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και της ψήφισης του πρώτου πακέτου των εφαρμοστικών μέτρων του τρίτου Μνημονίου, παίρνουν και πάλι θέση μάχης. Στο περιθώριο της προσφυγικής κρίσης και μετά το φλέγον ζήτημα των «κόκκινων» δανείων και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, το ασφαλιστικό εξελίσσεται σε παράγοντα αποσταθεροποίησης της κοινωνικής συνοχής, ίσως ακόμα και της κοινωνικής ειρήνης, με τον ρόλο των δανειστών και σε αυτή τη διελκυστίνδα να είναι καθοριστικός.

Με αφορμή την ανθρωπιστική κρίση που εξελίσσεται στη Μέση Ανατολή και τις ανεξέλεγκτες προσφυγικές ροές από τη Συρία και τις άλλες χώρες της εύφλεκτης περιοχής προς την Ευρώπη, ξεδιπλώθηκε ένα ακόμα σχέδιο του Βερολίνου σε βάρος της Ελλάδας. Αφού επιχειρήθηκε η είσοδος της Τουρκίας από την πίσω πόρτα στη φύλαξη του Αιγαίου, στη συνέχεια έπεσε στο τραπέζι η ανισομερής κατανομή των προσφύγων και των μεταναστών, με θύμα την Ελλάδα ως πρώτη χώρα υποδοχής τους. Η γερμανική πρόταση περιελάμβανε την ενίσχυση των «hot spots» στην Ελλάδα –και όχι στην Τουρκία– και την ίδρυση μεγάλου χώρου φιλοξενίας στην Αθήνα για 50.000-60.000 πρόσφυγες, όπως αποκάλυψε το Der Spiegel και επιβεβαίωσε στη συνέχεια ο Μάρτιν Σουλτς.

Η λογική των Γερμανών ήταν προφανής. Βλέποντας τις βαλκανικές χώρες να απειλούν ότι θα κλείσουν τα σύνορά τους και θεωρώντας την Ελλάδα ως το πιο αδύναμο παίκτη σε μια νέα εξαντλητική διαπραγματευτική διαδικασία, επέλεξε να τη στοχοποιήσει, μετατρέποντάς τη και με τη βούλα χώρα-αποθήκη ψυχών. Η «προσφορά» των 5,9 εκατ. ευρώ για τις μετακινήσεις όσων δικαιούνται είναι στάχτη στα μάτια. Γιατί μεγάλη μερίδα των εισερχομένων αλλοδαπών που δεν δικαιούνται προσφυγικό άσυλο παραμένει στη χώρα μας χωρίς να αναλαμβάνει η Ευρώπη κάποια υποχρέωση γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Απλώς λέει στην Αθήνα «δικό σου πρόβλημα», όταν ακόμα κι ο Έλληνας εκπρόσωπος του κ. Γιούνκερ, Μαργαρίτης Σχοινάς, ζητά από την Ελλάδα να μην γυρίσει την πλάτη της στους πρόσφυγες…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...