Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

by olympiada

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ
ΤΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Μιλάμε για μια γεωγραφική περιοχή όπου διεξάγεται ένας πόλεμος με όλες τις αγριότητες που τον διακρίνει, που εδώ και πολύ καιρό δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφή η βία, το κροτάλισμα των όπλων, οι θάνατοι, οι βόμβες που πέφτουν από τα τανκς πάνω στα κεφάλια μας. Εδώ και μήνες οι άνθρωποι είναι φυλακισμένοι στα υπόγεια των σπιτιών τους, δεν απολαμβάνουν κανένα θεμελιώδες δικαίωμα και καμία ελευθερία, εφαρμόζεται στρατιωτικός νόμος, βομβαρδίζεται από τα άρματα, τους όλμους, από τα ελικόπτερα, γκρεμίζουν τα σπίτια των κατοίκων, πυροβολούνται με βαριά όπλα και από ελεύθερους σκοπευτές και δολοφονούνται οι άνθρωποι στη μέση του δρόμου, οι σοροί τους για μέρες μένουν στους δρόμους, παρεμποδίζεται η μεταφορά των τραυματιών και των αρρώστων στα νοσοκομεία. Το όνομα αυτής της γεωγραφικής περιοχής είναι Κουρδιστάν.

Το 2013 ανάμεσα στο ΡΚΚ και το τουρκικό κράτος άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για ειρηνική επίλυση του κουρδικού ζητήματος. Στις 28 Φλεβάρη στο πρωθυπουργικό γραφείο στο Ντολμάμπαχτσε, μεταξύ του βοηθού πρωθυπουργού, δύο υπουργών Προεδρίας και μιας επιτροπής του HDP υπογράφηκε μια διακήρυξη 10 άρθρων, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας για να ενημερωθεί η κοινή γνώμη. Αυτή η φάση των διαπραγματεύσεων τερματίστηκε από την πλευρά του Ταγίπ Ερντογάν τον Απρίλη του 2015. Ο Ερντογάν επέβαλε την απόφασή του στην κυβέρνηση του ΑΚΡ και άρχισε μια αιματοβαμμένη περίοδο. Η βούληση του κουρδικού λαού να ζει ειρηνικά, με ισότητα, δημοκρατικά και ελεύθερα μαζί με τους άλλους λαούς στην επικράτεια της Τουρκίας και να αυτοδιοικείται, καταστέλλεται με βία από το τουρκικό κράτος. Ο κουρδικός λαός με την απόφαση του να αυτοδιοικείται απαίτησε να διασφαλιστούν τα δικαιώματά του στα πλαίσια ενός δημοκρατικού συντάγματος. Σε αυτό το αίτημα του κουρδικού λαού το τουρκικό κράτος απάντησε με κανόνια και άρματα. Αναμφίβολα, το πιο βαρύ τίμημα των επιθέσεων του τουρκικού κράτους το πληρώνουν οι πατριώτες. Μόνον τους τελευταίους 6 μήνες δολοφονήθηκαν από τις κρατικές δυνάμεις 213 πολίτες.

Το τουρκικό κράτος, μετά την απόφαση του κουρδικού λαού να κηρύξει την αυτοδιοίκησή του, 54 φορές απαγόρευσε την κυκλοφορία των πολιτών σε 7 πόλεις και 17 επαρχίες. Οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας έφτασαν συνολικά τις 231 μέρες. Κατά τις απαγορεύσεις αυτές δολοφονήθηκαν μέχρι σήμερα από το κράτος 124 πατριώτες. Πίσω από αυτές τις απαγορεύσεις κρύβονται οι στόχοι του τουρκικού κράτους, να είναι αισθητή η παρουσία του δολοφονικού καθεστώτος στην γεωγραφική περιοχή του Κουρδιστάν, να καταπατείται η ταυτότητα και η τιμή μας. Επιδιώκουν να μας υποτάξουν. Η ζωή μας, η ιστορία μας, το μέλλον μας, οι κόποι μας, το ψωμί μας, αφανίζονται στυγνά.
Ένα μεγάλο μέρος των τουρκικών ΜΜΕ, εξαιτίας της λογοκρισίας που επέβαλε η κυβέρνηση του ΑΚΡ, αποκρύπτει την απαγόρευση της κυκλοφορίας , την ισοπέδωση πόλεων και χωριών σε πολλούς νομούς και επαρχίες του Κουρδιστάν, και ταυτόχρονα οι ειδήσεις που μεταδίδονται είναι κατευθυνόμενες και αποπροσανατολιστικές.
Ο κουρδικός λαός που αγωνίζεται μαζικά ενάντια στον φασισμό και στην αντίδραση των τζιχαντιστών υφίσταται μαζικές δολοφονίες από το τουρκικό κράτος. Ο κουρδικός λαός απαιτεί θέλει να ζήσει ειρηνικά, να αναγνωριστεί και να διασφαλιστεί συνταγματικά το δικαίωμά του να μιλά τη γλώσσα του και να αυτοδιοικείται στην Τουρκία. Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση του ΑΚΡ και ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο αίτημα ειρήνης του κουρδικού λαού απαντάει με δολοφονίες.
Σε αυτή τη βάση καλούμε τον ελληνικό λαό, τους διανοούμενους, τους πολιτικούς, τους δημοκράτες και τους ανθρωπιστές, τους κοινωνικούς φορείς και σχηματισμούς, τα πολιτικά κόμματα και τους θρησκευτικούς σχηματισμούς, τον ελεύθερο τύπο, να ευαισθητοποιηθούν και να δείξουν την αλληλεγγύη τους. Ο προστάτης του Ισλαμικού κράτους Ερντογάν και η κυβέρνησή του, εκδικείται δολοφονώντας το λαό μας στο Μπακούρ για την ήττα που υπέστη στην Ροζάβα. Ας δείξουμε και στο Μπακού του Κουρδιστάν την υποστήριξη και αλληλεγγύη που δείξαμε στη Ροζάβα.

ΖΗΤΩ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥΡ
ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΒΑΡΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ

ΚΟΥΡΔΙΚΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ
ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...