Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Και νέα "βουτιά" η τιμή του πετρελαίου, που άγγιξε τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 13 ετών.

Μετά την άρση των κυρώσεων στο Ιράν η τιμή του πετρελαίου πραγματοποιεί σήμερα νέα «βουτιά», παραμένοντας κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών αναλυτών, η επανένταξη του Ιράν στο παγκόσμιο «παιχνίδι» του πετρελαίου, αναμένεται να επιφέρει αύξηση της ημερήσιας παραγωγής κατά 0,5 εκατ. βαρέλια και περαιτέρω διολίσθηση της τιμής του αργού στα επίπεδα των 25 δολαρίων.
Και το ερώτημα που θέτει σήμερα και η ΔΟΛια εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" είναι, γιατί δεν πέφτει αντίστοιχα και η τιμή της βενζίνης. Να σημειωθεί εδώ ότι η τιμή της βενζίνης έχει πέσει μόλις 2%.
Βέβαια εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι μια μεγάλη μείωση στις τιμές των καυσίμων θα επιφέρει τεράστιες απώλειες στα έσοδα του κράτους.
Θα πρέπει να μειωθούν δραματικά και οι τιμές στο κόμιστρο των ταξί στις συγκοινωνίες στην  ακτοπλοΐα που τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει απανωτές αυξήσεις με το πρόσχημα της αύξησης της τιμής των καυσίμων χωρίς να επανέλθουν ποτέ στα προηγούμενα επίπεδα όταν υπήρξε μείωση της τιμής του πετρελαίου διεθνώς. 
Καμιά κυβέρνηση δεν θα ήθελε να προσθέσει επιπλέον προβλήματα στο κεφάλι της. Να τρέχει δηλ. να καλύψει νέα κενά στα έσοδα και να έρχεται σε αντιπαράθεση με ισχυρές κοινωνικές ομάδες (ταξιτζήδες, εφοπλιστές...).
Για τους λόγους αυτούς δεν μειώθηκε  η τιμή της βενζίνης και από ότι δείχνουν τα πράγματα δεν πρόκειται να μειωθεί ακόμη κι αν η τιμή του πετρελαίου διεθνώς πιάσει κυριολεκτικά πάτο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...