Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΙΡΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΦΩΚΙΔΟΣ


 Επιστολή προς Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου κ. Γιογάκη

Κίρρα, 21/01/2016

Λειτουργία Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος στην Ζώνη Λιμένα Κίρρας

ΠΡΟΣ:

1.Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος
Νικόλαο Γιογάκη    33200 Μαρίνα Ιτέας
2. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδος
Τμήμα Τοπικής Αυτ/κησης και Ν.Π Λαμίας

Κοινοποίηση:
1. Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου
2. Υπουργείο Υγείας
3. Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας- Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος
4. Δήμαρχο Δελφών
5. Αντιδήμαρχο Δ.Ε Ιτέας
6. Τοπικό Συμβούλιο Κίρρας

Κύριε Πρόεδρε,

Από την αρχή της θητείας σας, έχετε ενημερωθεί για τα μείζονα λειτουργικά προβλήματα στην περιοχή αρμοδιότητός σας στην ζώνη λιμένος της Τοπικής Κοινότητας Κίρρας.
Προ μηνών και συγκεκριμένα στις 7.10.2015 σε τακτική συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής Φωκίδος , είχαμε υποβάλλει εγγράφως συγκεκριμένες αναφορές και δράσεις που οφείλουν να γίνουν για την ασφάλεια των αλιέων, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, την αποφυγή εργατικών ατυχημάτων και την οργάνωση του παραλιακού μετώπου της Κίρρας από τον φορέα ευθύνη σας.
Παρά τις διαβεβαιώσεις σας, ουδεμία ανταπόκριση υπήρξε πλην της τοποθέτησης προβολέων για ενίσχυση του φωτισμού του αλιευτικού καταφυγίου και αυτό κατόπιν παρέμβασής μας στην Λιμενική Επιτροπή.
Έκτοτε, σιωπή.
Αντίθετα κατά την τελευταία μας επικοινωνία, δηλώσατε πως αδυνατείτε να ασχοληθείτε με τα προβλήματα του φορέα σας διότι τελείτε υπό την … σκέψη της παραιτήσεως από την θέση του Προέδρου!
Εκτιμώντας πως οι υποχρεώσεις του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας δεν εξαντλούνται σε επικοινωνιακούς χειρισμούς, ρωτάμε την υπηρεσία σας:

   1.   Τι θα γίνει με το χρονίζον ναυάγιο στον μώλο της Κίρρας που με παρατεταμένη περιβαλλοντική μόλυνση επιβαρύνει την δημόσια υγεία; Στις όμορες παραλίες όπου οι λουόμενοι κάτοικοι και επισκέπτες υποχρεούνται να κολυμβούν, βρίσκονται ανάμεσά τους, φυσικά και μικρά παιδιά. Έχετε υποβάλλει αίτημα τροποποίησης της αρμόδιας συγκρότησης ανέλκυσης ναυαγίων προς το Περιφερειακό Συμβούλιο και πότε;
   2.   Έχουν συντηρηθεί επί θητείας σας οι στύλοι ηλεκτροφωτισμού της ζώνης Λιμένα Κίρρας, που εγκυμονούν θανάσιμο κίνδυνο για τα μικρά παιδιά που παίζουν αμέριμνα κάτω τους; Ο τραυματισμός νεαρού εργαζόμενου επί της παραλίας από συγκεκριμένο στύλο το περασμένο καλοκαίρι, αποτελεί δυστυχές παράδειγμα, όπως έχει αναφερθεί επανειλημμένα.
  3.   Ο καθαρισμός των ακτών, η τοποθέτηση ξύλινων επικαθισμάτων (παγκάκια), οι προσβεβλημένοι άρρωστοι φοίνικες στην περιοχή ευθύνης σας στην Τοπική Κοινότητα Κίρρας, η συντήρηση της προκυμαίας σε σημεία που καταρρέει, η διαμόρφωση των πεζοδρόμων επί του κρηπιδώματος, η ασφαλής διέλευση της παραθαλάσσιας σύνδεσης Ιτέας-Κίρρας, η καθαριότητα της παραλιακής ζώνης, ανήκουν στις υποχρεώσεις σας κύριε Γιογάκη, ναι ή όχι;
  4.   Μπορείτε να περιγράψετε στην υπηρεσία σας και στους επαγγελματίες της περιοχής μας κάποια στοιχεία διαχείρισης αλλά και διεκδίκησης πόρων επ’ ωφελεία της ζώνης Λιμένα Κίρρας;
  5.   Επί πλέον ενημερώστε μας για τη συνεργασία σας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη συναρμόδια υπηρεσία του Αυτοτελούς γραφείου Δημόσιας Περιουσίας( πρώην Κτηματική υπηρεσία) , για να αντιμετωπιστούν ζητήματα αρμοδιότητός σας στην Τοπική μας Κοινότητα.

Η διατυπωμένη διαφωνία μας άλλωστε με τη στάση που τηρεί το Λιμενικό ταμείο Φωκίδας στα σοβαρότατα θέματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, είναι θεσμικού επιπέδου και καταδεικνύει την απαξίωση και την κόπωση πολλών.
Σας αποδώσαμε αρκετή πίστωση χρόνου χωρίς αποτέλεσμα.
Εφεξής δρομολογούμε ενέργειες για τη βελτίωση της ασφαλούς διαβίωσης και της περιβαλλοντικής υποδομής.

Γεωργία Καπαρέλη– Καπούρου

Τοπικός Σύμβουλος Κίρρας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...