Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Η επιχείρηση «καθαρά χέρια» στο ΥΠΕΘΑ στέλνει τον Παπαντωνίου για κακούργημα!

by olympiada
…μαζί του και ο περιβόητος Τραυλός. Και οι δύο εκλεκτοί και ευεργέτες της διαπλοκής!
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η νεοσύστατη ομάδα αδιαφθόρων που ιδρύθηκε με απόφαση του Πάνου Καμμένου φτιάχνει τους φακέλους και τους στέλνει έτοιμους στην δικαιοσύνη.
Ακόμη μια δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου, που συνδέονται με σύμβαση αντισταθμιστικών ωφελημάτων.
Η υπόθεση αφορά σε σύμβαση η οποία υπεγράφη με αφορμή τη σύμβαση Εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής έξι (6) φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού, στις 12 Φεβρουαρίου 2003, έναντι συμβατικού τιμήματος 381.578.580 ευρώ, με κύριο ανάδοχο τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ και κύριο υποκατασκευαστή την εταιρία THALES NEDERLAND B.V
Ήδη για την ίδια υπόθεση ασκήθηκε ποινική δίωξη για απιστία, σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος του πρώην Γενικού Γραμματέα Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπυρίδωνα Τραυλού, καθώς και ακόμη επτά υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης πραγματοποιήθηκε ανάλυση των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων από ειδικό επιστημονικό προσωπικό, το οποίο διατέθηκε στο γραφείο της εισαγγελέως εγκλημάτων διαφθοράς από τη Μονάδα Ειδικού Ελέγχου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αποτέλεσμα να προκύψει ότι η Σύμβαση 09/03 υπογράφηκε κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας και των Κατευθυντήριων Οδηγιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και να προκληθεί ζημία στην περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου.
Η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε σε ανακριτή κατά της Διαφθοράς ενώπιον του οποίου θα κληθούν σε απολογία όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...