Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Τους «μάδησαν σαν κοτόπουλα» οι Ρώσοι τους Τούρκους !!

Τουλάχιστον 23 τόνους  κοτόπουλα έστειλαν πίσω στην Τουρκία οι Ρώσοι
Νέα τεράστιων διαστάσεων ζημιά από  για την δοκιμαζόμενη τουρκική βιομηχανία κρέατος και την  οικονομία κατ΄επέκταση ήρθε εκ Ρωσίας ,  η οποία μάλιστα  διασύρει την χώρα διεθνώς.
Τουλάχιστον 23 τόνους κοτόπουλου που εισάγονταν από την Τουρκία μέσω του  λιμένα του Βλαδιβοστόκ το 2015 θα σταλούν πίσω, λόγω ανακάλυψης ενός  αντιβιοτικού το οποίο περιείχαν.
Οι ρωσικές αρχές διαπίστωσαν ότι  το επίπεδο του αντιβιοτικού  ήταν  υψηλότερο από τα επιτρεπτά επίπεδα σε δείγματα που εξετάστηκαν σε κιμά κοτόπουλου, αναφέρει ο τουρκικός τύπος .
Η ζημιά της Τουρκίας δεν περιορίζεται μόνο στο ποσό της αξίας των κοτόπουλων,  αλλά κυρίως  στην  κακή φήμη που θα τα συνοδεύει σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη. Μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες θα μπορούν να εξάγουν οι Τούρκοι  και εκεί  όμως δεν είναι  σίγουρο.
Σύμφωνα με μια ηλεκτρονική γραπτή δήλωση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία κτηνιατρικής  φυτοϋγειονομικής επιτήρησης (Rosselkhoznadzor),   ένα μεγάλο ποσό  κοτόπουλων τουρκικής καταγωγής εξετάστηκε και βρέθηκε να έχει μέχρι ποσοστό  διπλάσιο από το επιτρεπόμενο επίπεδο σε  αντιβιοτικό.
Σύμφωνα με την υφιστάμενη  ρωσική νομοθεσία, τα ελαττωματικά προϊόντα μπορούν είτε να καταστραφούν  είτε να  σταλούν  πίσω στην χώρα προέλευσης.
Η ανακοίνωση πρόσθεσε ότι σε μια δεύτερη δοκιμή, το επίπεδο του  αντιβιοτικού ήταν ακόμα πιο αυξημένο  σε σύγκριση με τα αρχικά αποτελέσματα.
Τα προϊόντα διατροφής με υψηλές δόσεις αντιβιοτικών μπορεί να μετατρέψουν τον ανθρώπινο οργανισμό πιο ανθεκτικό στα αντιβιοτικά , μειώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων, τονίζουν εμπειρογνώμονες.
Αυτά τα είδη αντιβιοτικών είναι επίσης πιστεύεται ότι έχουν πολλές αρνητικές επιπτώσεις στο άνθρωπό προκαλώντας μια σειρά από αρρώστιες .
Σε παλαιότερο άρθρο από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, με τίτλο («Διατροφική βόμβα». Το 90 της εκατό της τουρκικής βιομηχανίας τροφίμων λειτουργεί ΠΑΡΑΝΟΜΑ!), είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κίνδυνου ότι από τις  περίπου 400.000 επιχειρήσεις , συμπεριλαμβανομένων των παραγωγών και των εμπόρων λιανικής πώλησης στη βιομηχανία τροφίμων της Τουρκίας, επίσημη άδεια ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ μόνο  οι 40.000, με τις ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ να υπάρχουν μεγάλες  υποψίες ότι θέτουν καθημερινά  σε κίνδυνο εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές μέσω μεθόδων μη ασφαλούς παραγωγής, αναφέρει η  Τουρκική Ένωση Γεωπόνων.!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...