Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Και η Αυστρία κατάργησε τη Σένγκεν!

Η αυστριακή κυβέρνηση ανέστειλε προσωρινά τη συνθήκη του Σένγκεν και επιβάλλει πλήρη μέτρα ελέγχου των συνόρων για όλους όσους εισέρχονται στη χώρα, ανακοίνωσε απόψε ο αυστριακός καγκελάριος Werner Faymann στην εφημερίδα Oesterreich.
"Στα σημεία ελέγχου των συνόρων θα πρέπει όλοι να προσκομίζουν έγκυρο πιστοποιητικό ταυτότητας" δήλωσε ο Faymann, προσθέτοντας ότι εάν η ΕΕ δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της, οι χώρες θα πρέπει να αρχίσουν τον έλεγχο στα δικά τους εθνικά σύνορα, σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα.
Η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μίκλ-Λάιτνερ, του συγκυβερνώντος - με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικού Λαικού Κόμματος ζήτησε χθες από την Ελλάδα καλύτερη διασφάλιση των συνόρων προς την Τουρκία, με συμμετοχή και του Ναυτικού. Σε διαφορετική περίπτωση απείλησε με αποπομπή της Ελλάδας από τη Ζώνη Σένγκεν.
Σε διημερίδα του στο Μπαντ Λεονφέλντεν της Ανω Αυστρίας, που ολοκληρώθηκε σήμερα, το Λαϊκό Κόμμα αποσαφήνισε την πρόθεση του να επιτρέπει μεσοπρόθεσμα την υποβολή αιτήσεων χορήγησης ασύλου, μόνον στα hot spots της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο αρχηγός του κόμματος και αντικαγκελάριος της Αυστρίας, Ράινχολντ Μιτερλένερ, προτίθεται να απαιτήσει τον καθορισμό ανώτερου ορίου υποδοχής προσφύγων, κατά τις διαβουλεύσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με τους τοπικούς κυβερνήτες των εννέα αυστριακών ομόσπονδων κρατιδίων, που προγραμματίζεται για τις 20 Ιανουαρίου.
Το θέμα του ανώτερου ορίου στον αριθμό των προσφύγων διχάζει εδώ και εβδομάδες την αυστριακή κυβέρνηση, με τον ομοσπονδιακό καγκελάριο και αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, να συνεχίζει να απορρίπτει τον καθορισμό ανώτερου ορίου στην υποδοχή προσφύγων στη χώρα.

koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...