Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Βόμβα από τον τ. Αμερικανό πρέσβη: Η Τουρκία συνεργάζεται με την Αλ Κάιντα !!!

Μετάφραση από petrosdiver.O πρώην Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα δήλωσε ότι η Τουρκία έχει στηρίξει άμεσα την πτέρυγα Αλ Κάιντα  στη Συρία αψηφώντας τις ΗΠΑ.
Ο κ. Φράνσις Ρικιαρντόνε, ο οποίος ήταν μέχρι τα τέλη Ιουνίου ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι τουρκικές αρχές πίστευαν ότι θα μπορούσαν να συνεργαστούν με εξτρεμιστικές και ισλαμιστικές ομάδες  στο συριακό εμφύλιο πόλεμο και την ίδια στιγμή να τους ωθήσουν να γίνει πιο μετριοπαθής.
Αυτό τους οδήγησε να συνεργαστούν με την Jabhat al-Nusra, "παράρτημα" της Αλ Κάιντα, καθώς και με σκληροπυρηνικές ομάδες ισλαμιστών Salafi, όπως η Ahrar al-Sham.
Ο κ
Ρικιαρντόνε είπε ότι προσπάθησε να πείσει την τουρκική κυβέρνηση να κλείσει τα σύνορά της σε αυτές τις ομάδες, αλλά εις μάτην.

Η Τουρκία επέτρεψε τα σύνορά της να χρησιμοποιηθούν ως αγωγός, για την ενίσχυση με όπλα και εθελοντές να κατευθύνονται προς τούς Σύριους  αντάρτες από την έναρξη της εξέγερσης, και υπάρχουν εδώ και καιρό κατηγορίες ότι δεν έκανε αρκετά για να γίνει διάκριση μεταξύ των  "μετριοπαθών" ομάδων και των εξτρεμιστών .
 Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος - αν και δεν είναι πλέον εν ενεργεία - λέει ανοιχτά ότι η Τουρκία συνεργάζεται με την Αλ-Κάιντα.
Κατά ένα ειρωνικό τρόπο, η τουρκική πολιτική υπήρξε αποτελεσματική σε ένα μόνο πράγμα. Η Jabhat al-Nusra να θεωρείται πλέον ως σχετικά μέτρια σε σύγκριση με άλλα παρακλάδια όπως το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (Isil). Στα υπόλοιπα, έχει απέτυχε (η τουρκικη πολιτική).
Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επανειλημμένα έχει αναβάλλει την παροχή μεγαλύτερης υποστήριξης στους αντάρτες, φοβούμενος ότι τα όπλα θα περάσουν στα χέρια των εξτρεμιστών.
Κατόπιν του διαχωρισμού του  Isis από Jabhat al-Nusra το καλοκαίρι του περασμένου έτους,
παίρνοντας χιλιάδες νεοσύλλεκτους με τον οπλισμό τους, μαζί και τα εδάφη που η ομάδα ήλεγχε στα ανατολικά της χώρας.

Τούρκοι αξιωματούχοι χθες ανέφεραν το γεγονός, ότι το Isis κρατά ομήρους 49 Τούρκους, τους οποίους συνέλλαβαν από το προξενείο της Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ,  με την δικαιολογία ότι δεν πήραν μέρος στην US-led στρατιωτική συμμαχία.
Τούρκοι αναλυτές λένε ότι η κυβέρνηση ανησυχεί για μια ευρύτερη αντίδραση από την Ίσιδα, τώρα που διαθέτουν σταθμούς και υποστηρικτές εδραιωμένους στην χώρα.
"Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν λειτουργήσει στο πλαίσιο της πολιτικής της« αδράνειας »", δήλωσε ο κ. Sinan Ulgen, ένας πρώην διπλωμάτης και επικεφαλής της "δεξαμενής σκέψης" εξωτερικής πολιτικής  της Κωνσταντινούπολης Edam. Και συνέχισε λέγοντας ότι τώρα οι αρχές θα αρχίσουν να κινούνται εναντίον του Isil στο εσωτερικό της χώρας και θα στηρίξουν την αμερικανική συμμαχία, χωρίς όμως να διαφημίζουν το γεγονός.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Τζον Κέρι,  συναντήθηκε χθες με Τούρκους αξιωματούχους, κρατώντας το γεγονός εκτός δημοσιότητας, ζητώντας από την Τουρκία να αλλάξει την έμμονη στάση της, ότι οι αμερικανικές δυνάμεις δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει τις στρατιωτικές επιδρομές εναντίον του Isil, από θέσεις στο έδαφός της.
Η Τουρκία αποτελεί
σύμμαχο "κλειδί"του ΝΑΤΟ και φιλοξενεί την μεγάλη αμερικανική βάση του Ιντσιρλίκ, στα νότια της χώρας.

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με αποφασιστικότητα επιθυμεί να παρέμβει στον πολυσχιδή εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, επιτιθέμενος στον Isis από αέρος, υποστηρίζοντας  τους  "μετριοπαθείς"αντάρτες στό έδαφος ώστε να τους υπερφαλαγγίσουν.
Συγκεκριμέν,  αμφιβολία έχει προκύψει στην δυνητική αποτελεσματικότητα από τους- μη στρατιωτικούς- αντάρτες, που πολεμούν σε δύο μέτωπα
των μη-στρατευμένη επαναστάτες, αγωνίζονται ενάντια σε δύο μέτωπατόσο με το Isil, όσο και εναντίον του καθεστώτος. Με μια νέα εκτίμηση η CIA αναθεώρησε τον αριθμό των αγωνιστών του Isis στη Συρία και το Ιράκ σε 20,000 - 31,500.
Μιά άλλη κριτικός του Προέδρου Ομπάμα ήταν η μητέρα του Ιακώβου Foley, ενός εκ των δύο δημοσιογράφων που αποκεφαλίστηκαν από το Isis σε αντίποινα για τους  βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στις θέσεις τους. Η κ. Diane Foley δήλωσε στο CNN ότι οι προσπάθειες της οικογένειας για την απελευθέρωση του γιού της είχαν φανεί σαν μια «ενόχληση» στην κυβέρνηση,
και ότι σε κάποια φάση είχαν προειδοποιηθεί ότι θα μπορούσαν να συλληφθούν και να διωχθούν ποινικά όταν προσπάθησαν να μαζέψουν λύτρα γι 'αυτόν, γιατί αυτό είναι παράνομο.
"Εμάς απλά μας είπαν να εμπιστευτούμαι ότι με κάποιο τρόπο θα απελευθερωθεί και δεν απελευθερώθηκε,
απελευθερώθηκε;» είπε.


Από τον Richard Spencer, τη Μέση Ανατολή Ανταποκριτής, και Raf Sanchez στην Ουάσιγκτον
19:43 BST 12 του Σεπ 2014, Telegraph
 
 
 



     

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...