Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ; κάθε φορά που θέλουν να αποφασίσουν για το προσφυγικό στην ΕΕ, γίνεται και μια έκρηξη στην Άγκυρα.

Όταν υπάρχουν αθώα θύματα, αναρωτιέσαι τι συμβαίνει, ποιοι ματώνουν κάθε μέρα τις πλατείες, τα πάρκα , τις στάσεις των λεωφορείων , και για ποιο σκοπό;
Στην προκειμένη περίπτωση οι συμπτώσεις ¨ξεκαρφώνουν¨ δια γυμνού οφθαλμού το όλο σκηνικό που στήθηκε στην ευρύτερη γειτονιά μας με το προσφυγικό και ξεπερνούν και την πιο τραβηγμένη φαντασία .


17 Φεβρουαρίου 2016
          Σύμφωνα με το CNN Turk, ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην Άγκυρα της Τουρκίας, κοντά σε στρατιωτικούς κοιτώνες στο κέντρο της πόλης. Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που στόχευε στρατιωτικά οχήματα, κοντά στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι, δήλωσε ο κυβερνήτης της τουρκικής πρωτεύουσας Μεχμέτ Αλί Κιλιτσλάρ.
Η επίθεση αυτή, που σημειώθηκε σε μικρή απόσταση από το κοινοβούλιο, την έδρα του γενικού επιτελείου στρατού και άλλα κυβερνητικά κτίρια, ήταν τρομοκρατική ενέργεια, ανέφερε στο Twitter ο Ομέρ Τσελίκ, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία, ένα όχημα εξερράγη έξω από κοιτώνα στρατιωτών.
Εξ αιτίας του μακελειού ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ανέβαλε το προγραμματισμένο του ταξίδι για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, με αποτέλεσμα η μίνι Σύνοδος Κορυφής που θα γινόταν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες ανάμεσα σε εκπροσώπους 11 χωρών μελών της Ε.Ε. για την υποδοχή προσφύγων από την Τουρκία, ακυρώθηκε.

7 Μαρτίου 2016
          Ο Νταβούντογλου φτάνει εις τας Ευρώπας και αρχίζει το παζάρι.
Η ευρω-τουρκική Σύνοδος Κορυφής για την προσφυγική κρίση μεταξύ των 28 ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, μετά από ένα σκληρό «πόκερ» που κράτησε 17 ώρες, αλλά χωρίς ολοκληρωμένη συμφωνία.
Οι αποφάσεις πλέον, μετατίθενται για τη Σύνοδο Κορυφής το διήμερο 17 – 18 Μαρτίου.
13 Μαρτίου 2016, μόλις 4 ημέρες πριν την προγραμματισμένη Σύνοδο Κορυφής,
σημειώνεται έκρηξη στην περιοχή Κιζιλάι όπου βρίσκονται αρκετά κυβερνητικά κτήρια, κοντά στο Πάρκο Γκιουβέν, δίπλα σε μεταφορικό κόμβο της τουρκικής πρωτεύουσας.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της νομαρχίας, η  επίθεση σημειώθηκε όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη μπροστά από στάση λεωφορείου. Οι αρχές κάνουν λόγο γιά 27 νεκρούς και 75 τραυματίες, εκ των οποίων οι 12 είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Όλοι τους έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρα σε 10 κοντινά νοσοκομεία.
Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε στο Ρόιτερς ότι οι αρχές πιστεύουν ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας.

Βγάλατε συμπέρασμα;

          Κάποιων οι θέσεις ενισχύονται και κάποιων αποδυναμώνονται;
Μετά την άρνηση του Γάλλου Προέδρου Ολάντ να μην αποδεχτεί τα προαπαιτούμενα των τουρκικών θέσεων για το προσφυγικό και την εκλογική συντριβή της φράου –Μέρκελ στις τοπικές εκλογές που έγιναν την Κυριακή από κομματικό σχηματισμό ακροδεξιών θέσεων, οι συνθήκες για το παζάρι του "πάρτα όλα" φαντάζει δύσκολο.
Το θέμα όμως είναι γιατί να χάνονται ανθρώπινες ζωές αθώων ανθρώπων;

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...