Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Απο την παρουσίαση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων στην ΙΤΕΑ. (φωτος)

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες 27/3/2016 στο Κυριακοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιτέας η εκδήλωση της παρουσίασης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων από τον καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ξενοφώντα Μουσά.
Η εκδήλωση ήταν μιά  συνδιοργάνωση της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φωκίδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Έκθεσης « Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων και η Ιστορία της Ελληνικής Αστρονομίας».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής του Νομού κ. Κωστοπαναγιώτου, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιωτόπουλος, η αντιδήμαρχος της ΔΕ Ιτέας και οικοδεσπότης της βραδιάς κ. Λιάνα Πιλάλα-Τσακίρη, ο Πρόεδρος της κοινότητας Ιτέας κ. Τέντ Γουόρθ και πλήθος αυτοδιοικητικών. Πολύ μεγάλο υπήρξε και το ενδιαφέρον του κόσμου που κατέκλυσε την αίθουσα. 
Την εκδήλωση χαιρέτησαν η κ. Πιλάλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος και από την πλευρά των καθηγητών η κ. Β. Μπεπή.
Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο καθηγητής κ. Μουσάς ο οποίος και έδωσε όλες τις λεπτομέρειες του περίφημου πλέον μηχανισμού των Αντικυθήρων από το πότε κατασκευάσθηκε, από ποιόν, ποίοι κατείχαν αυτόν το Αστρολάβο που και πότε βρέθηκε και πάρα πολλές ακόμη πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.
Η εκδήλωση έκλεισε με τον κ. καθηγητή να απαντά σε ερωτήματα του κοινού. 

Η Έκθεση θ
α είναι ανοικτή για το κοινό απογευματινές ώρες και συγκεκριμένα: Τρίτη 29/03/2016 –Τετάρτη 30/03/2016 και Πέμπτη 31/03/2016 και ώρες: 6.30μμ έως 8.30μμ (Είσοδος ελεύθερη)

Η Έκθεση περιλαμβάνει: 
 1) Δύο αλληλεπιδραστικά μοντέλα του μηχανισμού
2) Δύο ταινίες διάρκειας 7 λεπτών και 30 λεπτών (Η προβολή των ταινιών θα ξεκινά στις 6.30μμ και στις 7.30μμ)
3) 20 πίνακες διαστάσεων 70x100
Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης –Πέμπτης και Παρασκευής μπορούν να επισκέπτονται την έκθεση σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατόπιν συνεννόησης.
Για πληροφορίες σχετικά με την έκθεση : κ. Ευαγγελία Μπεμπή, Υπεύθυνη Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας.

Τηλ: 6977823890



 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...