Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Επιστολή Δρακάκη για την ποιότητα του πόσιμου νερού

Με μια επιστολή προς τον Δήμαρχο Δελφών κ. Παναγιωτόπουλο και την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Μαίρη Ανδρεοπούλου, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Απολλώνειο Φώς - Καθαρή Λύση, θέτει ερωτήματα σχετικά με την καθαρότητα του νερού στις τοπικές κοινότητες Ιτέας, Κίρρας, Χρισσού, Δελφών.

ΠΡΟΣ : ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ ΔΗΜΑΡΧΟ
Κον ΑΘ. Παναγιωτόπουλο
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 
Κα Μ. Ανδρεοπούλου

Στις 21 Μαρτίου 2016 δια της Αντιδημάρχού περιβάλλοντος Κας Ανδρεοπούλου εκδώσατε ανακοίνωση ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΔΑΤΟΣ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Δ.Κ. ΙΤΕΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ Τ.Κ. ΚΙΡΡΑΣ, ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΧΡΙΣΣΟΥ βάσεις της οποίας αναφέρετε ότι σύμφωνα με τα τελευταια πιστοποιητικά ανάλυσης που διαθέτει η υπηρεσία σας, το πόσιμο νερό στην Δ.Κ. Ιτέας και τις Τ.Κ. Κίρρας, Δελφών και Χρισσού είναι εντός των προβλεπόμενων από τον νόμο ορίων, που το καθιστούν υψηλής ποιότητας και ασφαλές για πόση.

Όμως :

Το Δ.Σ τον ΠΑΚΟΕ (Πανελήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών ) την Παρασκευή 19-2-2016 κατέθεσε στην εισαγγελία Προστασίας τον Περιβάλλοντος κα Μακρή μηνυτήρια αναφορά ζητώντας την παρέμβαση της εισαγγελίας στη λήψη άμεσων μέτρων από την πολιτεία για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και τον Περιβάλλοντος αφού πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο στην ευρύτερη περιοχή, διαπιστώνοντας προβλήματα στο πόσιμο νερό της Ιτέας και του Χρισσού .

Επίσης το ΠΑΚΟΕ Την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίού 2016 στην Ιτέα στο Κνριακοπούλειο ενημέρωσε τους συνδημότες μας για τα χύδην αστικά λύματα τον Δήμου Δελφών στο μοναδικό «αρχαίο μονοπάτι» καθώς και για τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών ΤΗΣ Δ.Κ. ΙΤΕΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ Τ.Κ. ΚΙΡΡΑΣ, ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΧΡΙΣΣΟΥ μάλιστα ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Ιτέας Κος Tend Worth εκπροσωπώντας τον Δήμο αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες τον για την ενημέρωση εξέφρασε και την ελπίδα ο Δήμος να συνεργαστεί με το ΠΑΚΟΕ για το καλό τον τόπου .

Και το ερώτημα πού τίθεται ειναι ....

Γιατί Κε Δήμαρχε και Κα Αντιδήμαρχε περιβάλλοντος εφόσον γνωρίζετε ότι αυτά πού ανακοινώνετε αμφισβητούνται από το ΠΑΚΟΕ υπάρχουν διαφορετικά αποτελέσματα από δύο διαφορετικούς φορείς δεν συνεργάζεστε και δεν καλείτε και τους δύο φορείς από κοινού να ενεργήσούν δειγματοληψία και στην συνέχεια τα δείγματα να αποσταλούν σε κρατικό φορέα π.χ. στο Γενικό Χημείο τον Κράτους για πλήρη ανάλυση ;

Το ζήτημα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και δεν προσφέρεται ούτε για μικροπολιτική ούτε για εσωτερική κατανάλωση ή για επικοινωνιακές τακτικές από κανέναν. Και δεν είναι δυνατόν η τοπική κοινωνία να τελεί υπό αναστάτωση επειδή δεν ενεργείτε τα αυτονόητα !

Αναμένούμε την απάντησή σας .


Γεώργιος Δρακάκης

Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης

Απολλώνειο Φώς - Καθαρή Λύση

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...