Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΝ ΕΡΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΚΟΜΙΣΙΟΝ - Καμία VISA στους Τούρκους αν δεν τηρηθεί η συμφωνία

Η Τουρκία νομίζει ότι ακόμη κυβερνάει ο Σημίτης ή Παπανδρέου της εποχής των σεισμων Απόλυτη ως προς τη διαδικασία χορήγησης βίζας στους Τούρκους πολίτες παρουσιάστηκε η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, ξεκαθαρίζοντας ότι μόνο αν η Άγκυρα εκπληρώσει και τα 72 προαπαιτούμενα της ΕΕ θα ανοίξει το θέμα.

Τα λεγόμενα της αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ένα ακόμα επεισόδιο στο μπρα ντε φερ μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για τη συμφωνία που προβλέπει την επιστροφή των μεταναστών και των προσφύγων από την Ελλάδα (και που έχει κολλήσει), μετά από τις απειλές Νταβούτογλου πως μπορεί να εκπέσει αν «η Ευρώπη δεν τηρήσει τη συμφωνία από την πλευρά της».
Οι τόνοι δεν μοιάζουν να κατεβαίνουν, αφού μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε πως «Η Ευρώπη πρέπει να θέσει σαφή όρια στις υποχωρήσεις της. Μπορούμε να διαπραγματευτούμε τα χρήματα αλλά όχι τις αξίες μας» προσθέτοντας πως «η αδυναμία μας θα μπορούσε να οδηγήσει στον πειρασμό να εκβιαστεί η Ευρώπη».
Στο θέμα της επανεκκίνησης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, η κα Μογκερίνι είπε σε συνέντευξή της στο France Inter Radio πως είναι «ο μόνος τρόπος να βοηθήσουμε την Τουρκία να εκμοντερνίσει το κράτος της και να σεβαστεί βασικά δικαιώματα όπως την ελευθερία του Τύπου, καθώς και να ανοίξει μια ευρύτερη συζήτηση, για παράδειγμα την επανεκκίνηση ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Κούρδους».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...