Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Σώζονται 1.500 θέσεις εργασίας στην εταιρεία Καρυπίδη. Γίνονται κινήσεις και για την Ηλεκτρονική

Συμφωνία που δρομολογεί την επαναλειτουργία της επιχείρησης Καρυπίδη, με ταυτόχρονη διασφάλιση των δεδουλευμένων και των 1.500 θέσεων εργασίας, επιτεύχθηκε κατά τη χθεσινή τριμερή συμφωνία στο υπουργείο Εργασίας.

Όπως προέκυψε από τη συνάντηση των δύο πλευρών με τον γ.γ. Α. Νεφελούδη, η κατ’ αρχήν συμφωνία επιτεύχθηκε μετά την κατάθεση από την εταιρεία Καρυπίδη ενός δεσμευτικού πλαισίου επανεφοδιασμού των καταστημάτων της επιχείρησης και εξόφλησης των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση σήμερα Σάββατο με θετική εισήγηση του Δ.Σ.
Από την πλευρά του υπουργείου τονίστηκε ότι «θα παρακολουθεί και θα εποπτεύει την εφαρμογή των δεσμεύσεων όλων των πλευρών με στόχο την προστασία των θέσεων εργασίας και εν γένει των εργασιακών σχέσεων».

Οι δεσμεύσεις για την Ηλεκτρονική

Όσον αφορά τους πρώην εργαζόμενους της Ηλεκτρονικής Αθηνών, το υπουργείο Εργασίας θα προχωρήσει σε τριμερή συνάντηση την προσεχή Πέμπτη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων, της συνδίκου της εταιρείας και εκπροσώπων της πτωχευμένης εταιρείας και της εταιρείας Σαραφίδης (Θεσσαλονίκη).
Ταυτόχρονα το υπουργείο, με δεδομένες τις προβληματικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την εταιρεία για να κηρυχθεί σε καθεστώς πτώχευσης τόσο γρήγορα με τη συνέργεια του ΔΣΑ, δηλώνει πως παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και δεσμεύεται:
* Να δρομολογήσει την επίσπευση όλων των διαδικασιών από την πλευρά του ΟΑΕΔ ώστε να μην καθυστερήσει η υπαγωγή των εγκλωβισμένων εργαζομένων, όταν καταγγελθούν οι συμβάσεις τους, στο πεδίο προστασίας του Οργανισμού (επιδόματα ανεργίας).
* Την ολοκλήρωση της επεξεργασίας για την ένταξη αυτών των εργαζομένων σε προγράμματα ανακούφισης και υποστήριξής τους.
* Την εξέταση σε επόμενη φάση της προτεραιοποίησης της θέσης των εργαζομένων στην πτωχευτική διαδικασία.
Το υπουργείο σημειώνει ότι «είναι πάντα με την πλευρά των εργαζομένων και πρώτο μέλημά του είναι η προστασία της εργασίας και η ανάληψη προγραμμάτων επανένταξης», ενώ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αφήσει ανεξέλεγκτη τη διαδικασία που έγινε σε σχέση με την ξαφνική πτώχευση της Ηλεκτρονικής.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...