Κυριακή 29 Μαΐου 2016

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ» ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΤΕΑΣ.

Μετά από πολύ καιρό σήμερα Κυριακή 29/5/2016, είδαμε και πάλι το ΚΥ Ιτέας ΑΝΟΙΚΤΌ και μάλιστα με όλο το προσωπικό επί των επάλξεων. Ακόμη και οι έχοντες ρεπό ήταν παρόντες και φυσικά και πάρα πολύς κόσμος που περίμενε να εξεταστεί. Ο λόγος ήταν η επίσκεψη της πολυπληθούς ιατρικής ομάδας από το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», που παρείχε ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις στους συμπολίτες μας που το είχαν ανάγκη.
Μια ειδικά σχεδιασμένη δράση , με ιδιαίτερη έμφαση στην δωρεάν πρόσβαση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού συνανθρώπων μας, κάθε ηλικίας, στις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Λόγο των πολλών ειδικοτήτων και για να εξυπηρετηθούν γιατροί και ασθενείς, όλες σχεδόν οι αίθουσες του Κέντρου Υγείας είχαν μετατραπεί σε ιατρεία.
Μια ομολογουμένως αξιέπαινη προσπάθεια. 
Η συγκεκριμένη επίσκεψη των γιατρών από την ανακοίνωσή της ακόμη, είχε δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο. ΚΑΝΕΊΣ δεν βρήκε κάτι το θετικό να επισημάνει από το σημερινό γεγονός, όπως δεν βρήκαν τίποτε θετικό να πουν, (παρά μόνο να ξερνούν χολή) και για άλλες κοινωνικές δράσεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας, όπως αυτή του κοινωνικού παντοπωλείου και όχι μόνο.
Ξεχνούν βέβαια όλοι αυτοί, ότι βρισκόμαστε 6 χρόνια μέσα σε μια κρίση που έχει εξαθλιώσει πολύ κόσμο. Ότι η χώρα ουσιαστικά είναι χρεοκοπημένη και είναι πολύ δύσκολη ή χρηματοδότηση των δομών του κράτους. Κανένας από αυτούς τους «κριτές» δεν πήγε να ρωτήσει κάποιον από τους συμπολίτες μας, γιατί έτρεξαν Κυριακάτικα να εξεταστούν από τους επισκέπτες του 4ώρου, όπως χαρακτήρισαν κάποιοι τους γιατρούς και δεν πήγαν να δουν κάποιον ιδιώτη γιατρό ή να κλείσουν ραντεβού στο ΓΝΑ.
Όλοι αυτοί οι ανώνυμοι κριτικοί του πληκτρολογίου, ψάχνουν να βρουν την σκοπιμότητα πίσω από το γεγονός, να αναθεματίσουν, να ρίξουν ευθύνες σε όποιον αυτοί θεωρούν υπεύθυνο. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μάθουν ποιος είναι «ο εγκέφαλος πίσω από το έγκλημα», αν φταίει ο δήμαρχος, αν φταίει η αντιδήμαρχος, η διευθύντρια του ΚΥ Ιτέας, ο ιατρικός σύλλογος και πάει λέγοντας.
Κανείς δεν νοιάζεται , για το πρακτικό αποτέλεσμα, για τον ασθενή, για τον αδύνατο και αυτόν που βρίσκεται σε ανάγκη.
Κανείς τους δεν μας λέει τι πρέπει να κάνουμε μέχρι τα πράγματα να μπουν σε κάποια σειρά.
Να μποϋκοτάρουμε τέτοιες πρωτοβουλίες;
Να μπούμε μπροστά στις πόρτες του Κέντρου Υγείας και να μην αφήσουμε κανέναν να τις περάσει;
Να το κλείσουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο ή την όποια κοινωνική δομή;
Και γιατί δεν βγαίνουν όλοι αυτοί μπροστά, επώνυμα, με τα πρόσωπά τους και να μας πουν τις προτάσεις τους;
Δεν ισχυρίζομαι ότι κάποια από τα σχόλια δεν έχουν βάση, κάθε άλλο.
Οι όποιες όμως προσπάθειες γίνονται που προσφέρουν έστω και μια μικρή ανακούφιση στους πάσχοντες συμπολίτες μας, τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, πρέπει να είναι καλοδεχούμενες.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...