Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν γιατροί κατά των αποσπάσεών του

Τι πράγματα είναι αυτά που κάνουν οι κυβερνώντες με τις αποφάσεις τους και χαλάνε την "σούπα" ...την υπηρεσιακή τους ειρήνη ήθελα να πω, των γιατρών.
Θα μπορούν λέει στο εξης να τους μετατεθούν χωρίς την συναίνεσή τους !!! 
Απίστευτο !!! 

Δεν τους ενοχλεί βέβαια όταν αποσπώνται δημόσιοι υπάλληλοι ή στρατιωτικοί, αυτοί είναι παιδιά ενός άλλου θεού... Αλλά αυτούς τους ίδιους ...πως μπόρεσαν και να το σκεφτούν να το πράξουν...
Όχι μην πάει ο νου σας πουθενά στο πονηρό ότι θα χάσουν κλπ κλπ όχι οχι!!!
Είναι γνωστό άλλωστε τοις πάσι, ότι το ενδιαφέρον τους εστιάζεται μόνο στον ορθολογικό προγραμματισμό και την στελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών υγείας (!!!)  δηλ στο να δουλεύει καλά το σύστημα.
Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ, ζητά  από το Συμβούλιο της Επικρατείας, να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η υπουργική απόφαση που επιτρέπει την απόσπαση γιατρών και οδοντιάτρων χωρίς τη συναίνεσή τους.
Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού και αναπληρωτή υπουργού Υγείας, δυο διοικητές φορέων υγείας (νοσοκομείων, κέντρων υγείας, κ.λπ.) μπορούν με κοινή απόφασή τους να μεταθέσουν για έξι μήνες σε κάθε σημείο της Ελληνικής επικράτειας γιατρούς και οδοντιάτρους, χωρίς προηγουμένως να τους ρωτήσουν εάν συναινούν ή όχι.
Ακόμα, σε περίπτωση διαφωνίας των δύο διοικητικών των μονάδων υγείας για την απόσπαση γιατρού από τον ένα φορέα υγείας στον άλλο, τότε τον τελικό λόγο έχει ο υπουργός Υγείας.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η υπουργική απόφαση καταστρατηγεί τις συνταγματικές εγγυήσεις του άρθρου 103 για τις μεταθέσεις, όπως και την αρχή του ορθολογικού προγραμματισμού και στελέχωσης των δημοσίων υπηρεσιών υγείας που κατοχυρώνει το άρθρο 21 του Συντάγματος.
Γιατροί και οδοντίατροι τονίζουν ότι πλήττονται άμεσα και δυσμενώς από την εν λόγω απόφαση καθώς «επηρεάζεται δυσμενώς η υπηρεσιακή και εργασιακή ασφάλεια, δυνάμενοι να αποσπασθούν, παρά την θέλησή τους, οποτεδήποτε από οποιοδήποτε φορέα σε οποιοδήποτε φορέα και μάλιστα οπουδήποτε ανά τη επικράτεια, χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα εγγυήσεις».

Τίτος Τοιούτος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...