Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Ελληνική Διπλωματία για..Οσκαρ! Τους πετάξαμε το μπαλάκι και τώρα ο Γερούν παραδέχεται ως μη ρεαλιστικό το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%!!!

Θυμάστε τις εποχές Παπανδρέου και Σαμαροβενιζέλων, υπέγραφαν ακόμη και το πιο ουτοπικο «προγραμμα διάσωσης», από τα οποία κανέναν δεν πέτυχε και μετά έτρεχαν να κλαίγονται;
Φυσικά οι δανειστές, έπαιρναν αυτό που ήθελαν (γιατί να νοιαστούν για την Ελλάδα;) και μετά κυνικά παραδέχονταν  (όπως οι ΝΑΖΙ μετά τον πόλεμο) ότι «το ΔΝΤ έκανε λάθος στον πολλαπλασιαστή».

Σήμερα όπως που οι δανειστές έχουν συνδέσει τα οφέλη τους με την τύχη του Ελληνικού προγράμματος, βγαίνουν αυτοί πρώτοι να σιγουρέψουν την καλή απόδοση της Ελληνικής Οικονομίας!!! Μην ξεχνάμε ότι πλεον η Ελλάδα, σε σχέση με το 2015, έχει και συμμάχους, έστω κι απο συμφέρον. Αν αποτύχουν οι Θεσμοί με την Ελλάδα, το BREXIT και οι Podemos περιμένουν στην γωνια.
Ετσι ο ίδιος ο  Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως τα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5%, όπως αυτό που καλείται να παρουσιάσει η Ελλάδα, δεν είναι ρεαλιστικά για μεγάλο χρονικό διάστημα! Δηλαδή αδειάζει τον Μητσοτάκη και τον Σοιμπλε!
Συγκεκριμένα είπε «Είπαμε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, είπαμε ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% δεν είναι εφικτός στόχος και θα τον ξανακοιτάξουμε, εγκρίναμε έναν οδικό χάρτη για το χρέος και θα λάβουμε και μέτρα το 2018, όπως επιμηκύνσεις των περιόδων αποπληρωμής και χάριτος»
Επίσης ο Γερούν, πρόσθεσε ότι τα κράτη-μέλη ξεκίνησαν να εργάζονται για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν αναφορικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και ότι το συντομότερο δυνατό να υπάρξουν αποτελέσματα.
Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι για τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν, στις αποφάσεις θα λάβουν μέρος όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές. Τώρα δεν μπορεί να πει «συγγνώμη λάθος» αν αποτύχει το προγραμμα !
Νωρίτερα, η Κριστίν Λαγκάρντ είχε σημειώσει ως αναγκαία προϋπόθεση την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και μίλησε για επαναξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Ξεχασαμε κ.Λαγκαρντ τον «λαθος πολλαπλασιαστη»;

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...