Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Oμοβροντία εκκλήσεων από Ευρωπαίους ηγέτες προς τους Βρετανούς να μείνουν στην ΕΕ

Όλο και πιο νευρικοί, ευρωπαίοι ηγέτες προχώρησαν χθες σε μια ομοβροντία εκκλήσεων προς τους Βρετανούς, να ταχθούν στο δημοψήφισμα της επόμενης Πέμπτης υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να μην διακινδυνεύσουν μια πολυετή οικονομική αβεβαιότητα (αβεβαιότητα για ποιόν;).
Όμως ο πρωθυπουργός της χώρας που αναλαμβάνει την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ την 1η Ιουλίου υπογράμμισε πως οι Βρυξέλλες οφείλουν πλέον να προετοιμαστούν για το Brexit.
Από την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ως τους επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ στις Βρυξέλλες και τον άνθρωπο που θεωρείται ο αρχιτέκτονας της σημερινής Ένωσης, τον Ζακ Ντελόρ, οι ευρωπαίοι ηγέτες υπογράμμισαν ότι η παραμονή της Βρετανίας θα ήταν η καλύτερη έκβαση και για τις δύο πλευρές — αλλά, συνειδητοποιώντας ότι οι έξωθεν πιέσεις μπορεί όχι μόνο να είναι αντιπαραγωγικές αλλά να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα του προσδοκώμενου, όλοι τους τόνισαν πως επαφίεται στους Βρετανούς εκλογείς να αποφασίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...