Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2016: Αφιέρωμα στην Καλλιόπη Σκαρίμπα αλλά και μουσική εκδήλωση με την Πένυ Ξενάκη

Με αφιέρωμα στην Καλλιόπη Σκαρίμπα αλλά και μουσική εκδήλωση με την Πένυ Ξενάκη αρχίζουν την Κυριακή τα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ στην Αγία Ευθυμία
Τα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2016 αρχίζουν, την Κυριακή 31 Ιουλίου, στις 8.30 το βράδυ, το πολυήμερο ταξίδι τους που θα διαρκέσει 17 ημέρες!! Η έναρξή τους περιλαμβάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, στην αυλή του σπιτιού που γεννήθηκε ο Γιάννης Σκαρίμπας στην Αγία Ευθυμία: Αφιέρωμα στην Καλλιόπη Σκαρίμπα, ξεχωριστή ποιήτρια και λογία και αδελφή του Σκαρίμπα αλλά και μουσική εκδήλωση με μια σπουδαία ερμηνεύτρια, την Πένυ Ξενάκη.
Στην ποίηση της Καλλιόπης Σκαρίμπα θα αναφερθεί ο φιλόλογος Συμεών Σταμπουλού ενώ ποιήματά της θα διαβάσει η Παγωνίτσα Τριάντη.
Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος των «Φίλων Γιάννη Σκαρίμπα» Κώστας Μπαϊρακτάρης. Θα διαβαστούν κείμενα του Παρνάσσιου ποιητή και δοκιμιογράφου Λουκά Κούσουλα και του Χαλκιδαίου πεζογράφου Δημήτρη Διακομόπουλου που αναφέρονται στην ποιήτρια.
Στο δεύτερο, μουσικό μέρος της εκδήλωσης οι ξεχωριστοί καλλιτέχνες Γιώργος Κωνσταντινίδης (πιάνο) και Πένυ Ξενάκη (τραγούδι) θα ερμηνεύσουν συνθέσεις της Αναστασίας Παπαδημητρίου επάνω στην ποίηση της Καλλιόπης Σκαρίμπα, παράλληλα με μελοποιημένα ποιήματα του αδελφού της. Ο Χαλκιδαίος συνθέτης Θανάσης Σωτηρόπουλος θα ερμηνεύσει με την κιθάρα του δικές του συνθέσεις επάνω στο έργο των δύο ποιητών.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με γνωστά τραγούδια, που όλοι έχουμε αγαπήσει και τα οποία θα τραγουδήσει η σπουδαία ερμηνεύτρια Πένυ Ξενάκη.
Μπορείτε να απολαύσετε μοναδικές ερμηνείες της Πένυς Ξενάκη ΕΔΩ αλλά και ΕΔΩ 


Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...