Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Το πρόσωπο του τέρατος…

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης
 1 χρόνο μετά το δημοψήφισμακαι εξακολουθώ να είμαι περήφανος για αυτούς που επιμένουν να σκέφτονται από μόνοι τους. Που ποτέ δεν πίστεψαν πως ένα κόμμα ή ένα πολιτικό πρόσωπο μπορεί να τους αλλάξει τη ζωή αν οι ίδιοι δεν παλέψουν μέσα τους και στο δρόμο.
Περήφανος για τους καλλιτέχνες που δεν έγιναν φιλελέδες (οξύμωρο έτσι και αλλιώς το αντίθετο) για να τους προμοτάρουν οι free press. Για τους αυτούς που δεν ενέδωσαν στο «ρεαλισμό», για τους ουτοπιστές… Για όλους αυτούς που πιστεύουν πως κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένος αν δεν είναι ευτυχισμένοι όλοι οι άνθρωποι…
*** Προσωπικά, θέλω να πέφτει κάθε κυβέρνηση που εφαρμόζει νεοφιλελεύθερα μέτρα… και μάλιστα να πέφτει από τη μαζική αντίδραση του λαού. Με κάθε τρόπο! Θέλω -όμως- να πέφτει ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ αντικαθίσταται από μια άλλη κυβέρνηση που δε θέλει να τις κλέβει η Τρόικα τη δόξα για τις απολύσεις. Να μην είναι πιο νεοφιλελεύθερη από την προηγούμενη. Πιο ακροδεξιά από την προηγούμενη. Πιο απάνθρωπη από την προηγούμενη. Πιο αδίστακτη από την προηγούμενη… και πιο διεφθαρμένη από την προηγούμενη!
*** Ήταν τέτοιες μέρες, πέρυσι, όταν είχαμε δημοψήφισμα. Το «Όχι» έγινε «Ναι», μας συστήθηκαν οι «Μένουμε Ευρώπη», που ζητούσαν να υπογράψουμε «πάση θυσία» οποιαδήποτε συμφωνία για να μείνουμε στο ευρώ. Αυτοί στη συνέχεια μεταλλάχθηκαν σε #παραιτηθείτε η παρασιτική αστική τάξη και οι λούμπεν μικροαστοί που νομίζουν πως τα συμφέροντά τους είναι ίδια με αυτά των πολυεθνικών! Όχι μόνο δεν σηκώσαμε κεφάλι, αλλά γεμίσαμε και με τη βρώμα των #παραιτηθείτε… και αυτό είναι δύσκολος λεκές, δεν καθαρίζει εύκολα!
*** Πάντως μη θυμώνετε με τους Μένουμε Ευρώπη και τους #παραιτηθείτε… Η επαρκής αποτύπωση της αισθητικής και της πνευματικής τους κατάστασης, είναι λόγος χαράς, όχι θυμού! Να, εδώ ο Στάθης Στάικος (ή Iskar Azif ή anti syriza fighter), εμπνευστής των #παραιτηθείτε για παράδειγμα: 


*** Ο τίτλος στην είδηση «Η αντιπολίτευση στηρίζει τους καναλάρχες», είναι λάθος. Οι καναλάρχες είναι η αντιπολίτευση!
*** «Μπορεί μια απλή πλειοψηφία, να αποφασίζει για το μέλλον μιας χώρας;», διερωτήθηκε στη συνέντευξή του στον Ενικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συμφωνώ, αυτά τα αίσχη όντως καλό είναι να μη γίνονται. Να μην αλλάξουμε τη ψυχή της Ευρώπης, όπου οι εταιρείες και καλοντυμένα λαμόγια θα αποφασίζουν για το μέλλον μιας χώρας.
*** Για τον Κυριάκο, τη Φώφη, το Σταύρο και τα άλλα παιδιά, υπεύθυνος για την οικονομική κρίση είναι ο λαϊκισμός… όχι η λιτότητα, η ανισότητα εισοδήματος, η φοροαποφυγή μεγάλων επιχειρήσεων και πλουσίων, οι λίστες της ντροπής και η πάσης φύσεως διαπλοκή! Όχι. Ο λαϊκισμός είναι!
*** Αυτοκτονεί μεγαλοεπιχειρηματίας: «είχε φιλότιμο», φτάινε τα capital controls, ο συριζα, η Μαρφίν, η Κούβα, ο Τσε Γκεβάρα και η τρύπα του όζοντος! Αυτοκτονεί φτωχός: «δεν άντεξε το βάρος», «είχε ψυχολογικά προβλήματα», «τα παιδιά του δεν τα σκέφτηκε», «ερωτική απογοήτευση»,»η αυτοκτονία δεν είναι λύση»…
*** Η μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει τα τελευταία 6 χρόνια στην Ελλάδα, είναι η επένδυση… στο φόβο!
*** Δε ξέρω για το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, ξέρω όμως σίγουρα για το ανήθικο μειονέκτημα της δεξιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...