Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016

Trader πόνταρε 1 εκατ. δολάρια στην κατάρρευσή της Deutsche Bank τον Αύγουστο

Όλο και πυκνώνουν τα «σύννεφα» και η ανησυχία των επενδυτών και όχι μόνο αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Deutsche Bank. Τα δημοσιεύματα σχετικά με ενδεχόμενη κατάρρευσή της πληθαίνουν τους τελευταίους μήνες, ενώ οι μετοχές της έχουν απολέσει πάνω από το 50% της αξίας τους τους τελευταίους μήνες.
Όπως μεταδίδει το cnbc.com, ένας trader πόνταρε ακριβώς σε αυτό που όλοι φοβούνται: Την κατάρρευσή της δηλαδή. Συγκεκριμένα ο ίδιος πόνταρε συνολικά γύρω στα 1 εκατ. δολάρια πάνω σε μια ενδεχόμενη «βουτιά» στη μετοχή της κατά 14%, περίπου στα τέλη του Αυγούστου.

Ο trader μίλησε μάλιστα για την κίνησή του αυτή στο cnbc, ενώ όπως αναφέρει το δημοσίευμα όλοι οι traders βρίσκονται εν αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων της Τράπεζας στις 27 Ιουλίου. Ωστόσο οι εκτιμήσεις τους κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικές είναι.

Η κακή εικόνα της Deutsche Bank έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές στο διεθνή Τύπο. Πριν από δύο μέρες το BBC, σε δημοσίευμα του αναρωτιόνταν «εάν η Deutshe Bank είναι η πιο επικίνδυνη τράπεζα του κόσμου». Μάλιστα ο συντάκτης του δημοσιεύματος αναφέρονταν σε σχετική έκθεση του ΔΝΤ της περασμένης εβδομάδας το οποίο υπογράμμιζε ότι η Deutshe Bank είναι η πιο επικίνδυνη Τράπεζα αυτή την στιγμή στον κόσμο.

To ΒΒC μάλιστα στο δημοσίευμά του κάνει λόγο για «οικονομική Αποκάλυψη» καθώς η τιμή της μετοχής της όχι μόνο έχει υποχωρήσει σημαντικά τους τελευταίους μήνες, αλλά όπως υποστηρίζει «μπορείτε να αγοράσετε ολόκληρη την Τράπεζα με μόλις 20 δισ. ευρώ».

Σε κάθε περίπτωση η Deutsche Bank προκαλεί ανησυχία στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, καθώς μία κατάρρευσή της θα μπορούσε να προκαλέσει ανησυχία. Από ότι φαίνεται οι επενδυτές, προς το παρόν τουλάχιστον δεν δείχνουν να εμπιστεύονται τα λόγια του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι πρόκειται για «στέρεο βράχο».

huffingtonpost
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...