Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Δήμος Δελφών: "ΦΩΚΙΚΑ 2016"

Τα "Φωκικά", ο καθιερωμένος επι δεκαετίες κύκλος πολιτιστικών εκδηλώσεων της Άμφισσας, επιστρέφει στην πρωτεύουσα του Δήμου Δελφών ανανεωμένος και με κυρίαρχο σημείο την επαναλειτουργία του Θεάτρου του Κάστρου της Άμφισσας μετά από αρκετά χρόνια απενεργοποίησής του, αλλά και το άνοιγμα νέων χώρων προς τους συνδημότες μας.
Το φετινό πρόγραμμα ενσωματώνει και φιλοξενεί μια ευρεία γκάμα εκδηλώσεων από το χώρο του πολιτισμού είτε με τη στενή είτε με την ευρεία έννοιά του, λαμβάνοντας αναπόφευκτα υπ όψιν και την οικονομική συγκυρία που βιώνουν οι δημότες μας αλλά και οι θεσμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συγχρόνως.
Σχεδιάστηκε ώστε να τονώσει την πολιτιστική και κοινωνική ζωή του τόπου κα με σκοπό να αποτελέσει την απαρχή μιας σταδιακής καθιέρωσης ενός διακριτού σημείου αναφοράς για τον πολιτισμό της Άμφισσας και του Δήμου Δελφών γενικότερα, που θα σέβεται και θα αντιπροσωπεύει τις παρακαταθήκες του τόπου μας και σε αυτόν τον τομέα και θα προσελκύει στην πορεία του χρόνου όλο και περισσότερους επισκέπτες σε συνδυασμό και με τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και οι οποίες θα ενταθούν το προσεχές διάστημα.


Το μήνυμα του Δημάρχου Δελφών για τα "Φωκικά 2016"

Αγαπητοί συνδημότες και συμπολίτες,
Επανερχόμαστε φέτος στα «Φωκικά» με διάθεση ουσιαστικής ανανέωσης. Το μεγάλο γεγονός για όλους μας είναι η επισκευή και επαναλειτουργία του θεάτρου στο Κάστρο μετά από αρκετά χρόνια σιωπής.
Όχι μόνο δεν πτοούμαστε από τις δυσκολίες της εποχής, αλλά αντίθετα εμπνεόμαστε από αυτές και στρεφόμαστε στον Πολιτισμό.
Τον Πολιτισμό που παράγεται κυρίως από τους ανθρώπους στον ίδιο τον Τόπο, αλλά και όσους προέρχονται από αυτόν σταδιοδρομώντας σ’ άλλες Πολιτείες, χωρίς να παραλείπουμε να ανοίξουμε επιλεκτικά τη ματιά μας προς τα έξω και να εισάγουμε προτάσεις δημιουργικές και χρήσιμες για μια πιο εξωστρεφή κοινωνία, όπως αυτή στην οποία πιστεύουμε.
Τα «Φωκικά 2016» κινούνται ισορροπημένα ανάμεσα στη Μουσική, το Θέατρο και τα Εικαστικά, καθώς και τις άλλες Τέχνες, αλλά και ανάμεσα στα διάφορα πολιτιστικά σημεία της πόλης, ανοίγοντας όμως ταυτόχρονα στο κοινό και νέους χώρους, όπως το ανανεωμένο Παρκάκι του 1ου Δημοτικού Σχολείου και η Αυλή της Βιβλιοθήκης «Γιώργου Γάτου».
Ευχαριστώντας θερμά τους συμπολίτες μας και τους φορείς που συνέβαλαν στο πρόγραμμα που σας παρουσιάζουμε, σας ευχόμαστε να ευχαριστηθείτε το φετινό κύκλο εκδηλώσεων, ο οποίος θα δώσει στη συνέχεια τη σκυτάλη σε άλλες σημαντικές παρουσιάσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη, στο χώρο των Εικαστικών και του Λόγου.


Θανάσης Παναγιωτόπουλος
Δήμαρχος Δελφών


Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...