Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Ιταλία: Στους 247 οι μέχρι τωρα νεκροί απο τον σεισμό

Σύμφωνα με την ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Ιταλίας, την οποία επικαλούνται τα διεθνή αλλά και τα τοπικά Μέσα, οι νεκροί από τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ που χτύπησε τα ξημερώματα της Τετάρτης, στις 3.36, την κεντρική Ιταλία, ανέρχονται στους 247.
Όπως γράφει ο ιταλικός τύπος, ένα από τα σύμβολα της τραγωδίας αυτής είναι το ξενοδοχείο Roma, στο χωριό Αματρίτσε.

Πρόκειται για ξενοδοχείο με ιστορία εκατόν είκοσι χρόνων και χωρητικότητα σαράντα δωμάτια, τα οποία τις ημέρες αυτές ήταν πλήρη. Φημισμένο για την παραδοσιακή κουζίνα του, το μεγαλύτερο μέρος του ξενοδοχείου κατέρρευσε την περασμένη νύχτα. Όπως αναφέρει και η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, δεκάδες τουρίστες που βρίσκονταν στο Hotel Roma δεν έχουν ακόμη εντοπισθεί.
Κανείς δεν ξέρει αν και πότε η Αματρίτσε θα ξαναγεννηθεί, και αν το ιστορικό αυτό ξενοδοχείο, με θέα στην εντυπωσιακή ορεινή περιοχή του βόρειου Λατίου, θα μπορέσει να ξαναγίνει πραγματικότητα.
Διέσωσαν 10χρονο κοριτσάκι μετά από 17 ώρες
Μετά από δεκαεπτά ώρες απεγκλωβίσθηκε ζωντανό ένα κοριτσάκι δέκα ετών στην Πεσκάρα Ντελ Τρόντο στην περιφέρεια Μάρκε, η οποία επλήγη από τον φονικό σεισμό που σημειώθηκε την περασμένη νύχτα στις 3:36 π.μ. τοπικής ώρας (4:36 πμ ώρα Ελλάδας).
Στο χωριό Αματρίτσε, όμως, σχεδόν την ίδια ώρα ένα αγοράκι έντεκα ετών, το οποίο νωρίτερα είχε καλέσει σε βοήθεια τους άνδρες της Πολιτικής Προστασίας, ανασύρθηκε νεκρό.
Στις περισσότερες τοποθεσίες που χτύπησε ο Εγκέλαδος, και ιδίως στην Αματρίτσε και στο Ακούμουλι, οι διασώστες συνεχίζουν τις προσπάθειες εντοπισμού επιζώντων και τις ώρες αυτές συνεχίζουν να σκάβουν, παρά το σκοτάδι, με την βοήθεια μεγάλων φακών και γεννητριών ηλεκτρικού ρεύματος.
Μόνον σε ότι αφορά το σώμα της Πυροσβεστικής, πάνω από 800 μέλη της βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...