Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Θερμοπύλες: Οι 300 που έσωσαν το δυτικό πολιτισμό - Σαν σήμερα...

Όλη η υφήλιος μιλάει για τις Θερμοπύλες με δέος. Θα μπορούσε να ήταν ο δεύτερος τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα μετά την Ακρόπολη.
Κι όμως εμείς έχουμε "καταφέρει" όλα αυτά τα χρόνια να υποβαθμίσουμε όσο γίνεται την περιοχή. Ακόμη και με τη νέα χάραξη της εθνικής οδού "φροντίσαμε" να κρύψουμε το άγαλμα του Λεωνίδα και τον ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών.

Θα μπορούσε ο τόπος αυτός να έχει μεταμορφωθεί και να σφύζει από ζωή, τουρισμό, να έχει τεράστια έσοδα για τους επαγγελματίες της περιοχής και φυσικά χιλιάδες θέσεις εργασίας για άνεργους  νέους μας. Το ίδιο ισχύει και για τις ιαματικές πηγές που ο νομός μας ευτύχησε να έχει, άλλα χρόνια τώρα αδυνατεί να αξιοποιήσει προς όφελός του.
Σαν σήμερα ξεκίνησε η πιο ηρωική και η πιο διάσημη μάχη σ΄ όλο το κόσμο. Η μάχη των Θερμοπυλών με τους ηρωικούς Σπαρτιάτες του Λεωνίδα. Έγινε το 480 π.Χ αλλά όπως θα διαπιστώσετε στο εκπληκτικό αφιέρωμα του History Channel είναι μια μάχη που ακόμη και σήμερα αποτελεί αντικείμενο ενδελεχούς μελέτης .
Δείτε πόσο έκθαμβοι είναι Αμερικανοί ιστορικοί και ειδικοί που μιλούν σ΄ αυτό το αφιέρωμα για τους 300 του Λεωνίδα, την "Δύναμη Δέλτα" εκείνης της εποχής όπως λέει ένας απ΄ αυτούς.
Ένα ντοκιμαντέρ που αξίζει να δείτε!


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...