Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016

Τα 3/4 των εργαζομένων δέχονται μπουλινγκ

Ο εκφοβισμός (bullying) στον χώρο εργασίας λαμβάνει διαστάσεις και τείνει να γίνει ένα κοινό-δυστυχώς-φαινόμενο. Έρευνα έρχεται να αποκαλύψει το μέγεθος του προβλήματος, καθώς το 75% των ερωτηθέντων απάντησε πως έχει βιώσει τον εκφοβισμό στον χώρο εργασίας του είτε ως θύμα, είτε ως παρατηρητής.
Αναμφισβήτητα, πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Οι επιστήμονες που συμμετείχαν στη μελέτη επισημαίνουν πως το bullying στον χώρο εργασίας λειτουργεί αρνητικά όχι μόνο για τα θύματα του εκφοβισμού, αλλά και για τη λειτουργία της ίδιας της επιχείρησης.
Τι είναι, όμως, ο εκφοβισμός στον χώρo εργασίας; Οι συμμετέχοντες στη μελέτη επιστήμονες τον ορίζουν ως «την επαναλαμβανόμενη και απειλητική για την υγεία κακομεταχείριση ενός ή περισσότερων ατόμων από έναν ή περισσότερους δράστες. Στην κακομεταχείριση συγκαταλέγονται συμπεριφορές όπως: οι απειλές, η ταπείνωση, η παρεμβολή στην εργασία του ατόμου ή το σαμποτάζ».
Η διαφορά του εκφοβισμού στον χώρο εργασίας με τον σχολικό εκφοβισμό έγκειται στο γεγονός πως το bullying στον χώρο εργασίας είναι λιγότερο επιβλαβές σωματικά και επικεντρώνεται κυρίως στην ψυχολογική και λεκτική βία.
Μάλιστα, σύμφωνα με την μελέτη, ο εκφοβισμός στον χώρο εργασίας είναι τέσσερις φορές πιο κοινό φαινόμενο σε σχέση με την σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας και τις φυλετικές διακρίσεις.

Πηγή
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...