Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Νοσοκομείο Τρικάλων: Να μας πει ο λαλίστατος Γεωργιάδης που πήγαιναν τα €650.000 που έδιναν στον εργολάβο, αφού οι καθαρίστριες έπαιρναν μόλις €300 μηνιάτικο.

Νοσοκομείο Τρικάλων.Η διοίκηση του Αδωνη Γεωργιάδη έδινε εργολαβίες καθαρισμού με 650.000€ το χρονο,με μισθό 300€ για καθαρίστριες !
Με τις απευθείας ατομικές συμβάσεις με τον ίδιο αριθμό καθαριστριών και μισθό 700€ το κόστος για το νοσοκομείο Τρικάλων στα 350.000€.

Η απορία μου είναι που πήγαιναν τα υπόλοιπα;
Ο διαγωνισμός του νοσοκομείου Τρικάλων, εγινε με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη 39 καθαριστριών, ομως μετά την προσφυγή του εργολάβου καθαριότητας στα δικαστήρια,  οδήγησε στη… σύλληψη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής της διευθύντριας και του υποδιευθυντή του νοσοκομείου.
Ο εργολάβος υποστηρίζει ότι σύμφωνα με δικαστική απόφαση παρατείνεται η εργολαβία του μέχρι το τέλος του χρόνου, ο διοικητής του νοσοκομείου ωστόσο, Δημήτρης Παρθένης, υποστηρίζει ότι πρόκειται για απόφαση ενός μόνο διοικητικού δικαστή, που μάλιστα κοινοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής και οι νεοπροσληφθείσες καθαρίστριες ανέλαβαν καθήκοντα από χθες το πρωί.
«Στόχος μας είναι να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία. Ο συγκεκριμένος ήταν κράτος εν κράτει στο νοσοκομείο Τρικάλων και δέχτηκα πιέσεις να τον κρατήσω από σημαντικούς παράγοντες της Λάρισας, καθώς η έδρα της εταιρείας είναι εκεί», είπε στο «Εθνος» ο κ. Παρθένης και πρόσθεσε: «Ο εργολάβος κόστιζε στο νοσοκομείο 650.000€ τον χρόνο κι εμείς αναλάβαμε την καθαριότητα με κόστος 450.000€.
Εδινε μισθούς 350€ τον μήνα στις καθαρίστριες κι εμείς τους διπλασιάσαμε, ενώ επιπλέον εξοικονομούμε 200.000€ για φάρμακα και εξοπλισμό». Ο διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων, μαζί με τους συναδέλφους του από τα νοσοκομεία Μεσσηνίας και Αρκαδίας, έκαναν παρέμβαση χθες στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να εφαρμοστεί η απόφαση του υπουργείου Υγείας για την καθαριότητα στα νοσοκομεία.
Παράλληλα, ο κ. Παρθένης ζήτησε από τον υποδιευθυντή του νοσοκομείου Τρικάλων να καταθέσει έγγραφη αναφορά στην Αστυνομία για τις απειλές και τους εκβιασμούς, που, όπως υποστηρίζει, δέχονται από τον εργολάβο οι καθαρίστριες που προσλήφθηκαν από τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...