Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Στις 9 Σεπτεμβρίου η διάσκεψη των μεσογειακών χωρών της ΕΕ στην Αθήνα

Είπαν «ναι» οι έξι
Στις 9 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα η διάσκεψη των μεσογειακών χωρών της ΕΕ, με στόχο την ενίσχυση του μετώπου των «νοτίων». Η διάσκεψη συγκαλείται με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει ήδη απευθύνει προσκλήσεις στους ηγέτες των χωρών της Μεσογείου.Όπως αναφέρει η Αυγή, οι προσκλήσεις έχουν γίνει δεκτές από τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, τον εκτελούντα χρέη πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα και τον πρωθυπουργό της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ.
Στόχος της πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού είναι το «Μέτωπο του Νότου» να συγκροτήσει μια συμμαχία με κοινές θέσεις απέναντι στα προβλήματα της ΕΕ, και ειδικά μετά την απόφαση των Βρετανών για το Brexit, με προοδευτικό πρόσημο.
Η διάσκεψη της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί πριν από την Σύνοδο Κορυφής της Μπρατισλάβας (16 Σεπτεμβρίου), όπου εκεί υπάρχει η φιλοδοξία να γίνει η επίσημη πρώτη των κοινών θέσεων του «Μετώπου του Νότου», μια απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΕ από τις ώς τώρα εφαρμοζόμενες πολιτικές.
Στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού υπάρχουν κι άλλες διεθνείς επαφές μέσα στο επόμενο διάστημα. Στις 25 Αυγούστου θα συμμετάσχει ως παρατηρητής στην Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Ηγετών στο Παρίσι. Μετά τις 18 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη όπου θα συμμετάσχει και θα μιλήσει στην Γενική Ετήσια Συνέλευση του ΟΗΕ.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...