Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016

Ο ΠτΔ διέσυρε τον Στουρνάρα!

Γονυπετής πήγε ο Στουρνάρας στον ΠτΔ για να παραστήσει τον «θεσμικό» μετά από τα μυστικά δείπνα των παλιάτσων της διαπλοκής που βγήκαν στην δημοσιότητα. Και εκεί, ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά «παράβαση» πρωτοκόλλων και αβροφροσύνης δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά στον συνομιλητή του, παρά εξήρε τον ρόλο του Ντράγκι στην κρίση! Άχνα για τον μεγα…Στουρνάρα που πήρε το μηνυμα και άρχιζε να ψελλίζει το «πόσο καλά ειμαστε».«Ένα από τα μεγάλα ελλείμματα που έχουμε στην Ευρωζώνη είναι ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει τα απαραίτητα εργαλεία για να μπορέσει ν’ αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτή την κρίση και την κρίση χρέους και την τραπεζική κρίση, η οποία υπάρχει» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος ενημερώθηκε σήμερα από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, αφού σημείωσε ότι «ο κ. Ντράγκι είναι ένα άνθρωπος που έχει αποδείξει ότι υπερασπίζεται την ευρωζώνη και το ευρώ» είπε ότι «είναι ανάγκη να είμαστε με εκείνα τα κράτη, τα οποία θα συμβάλλουν ώστε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ν’ αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, αλλά με τα κατάλληλα μέσα. Ακόμα και αν χρειασθεί αλλαγή του καταστατικού της».

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, υπογράμμισε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι «οι εξελίξεις για την Ελλάδα είναι θετικότερες απ’ ότι ήταν πριν από λίγο καιρό» και αναφερόμενος στην ΕΚΤ δήλωσε ότι «είναι ένας μεγάλος πυλώνας σταθερότητας στην Ευρώπη» και πρόσθεσε: «θα επιθυμούσαμε, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, και κυβερνήσεις μέσω δημοσιονομικής πολιτικής, όσες μπορούν βέβαια, όσες έχουν αυτό που λέμε «δημοσιονομικό χώρο», αλλά και μέσω μεταρρυθμίσεων, να συμβάλουν και αυτές».

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...