Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

EKTAKTO: Οι ΗΠΑ αποσύρουν τα πυρηνικά όπλα από το Ιντσιρλίκ – Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία.

Καταιγιστικές εξελίξεις είχαμε πριν λίγο καθώς έγινε γνωστό ότι οι ΗΠΑ αποσύρουν τα πυρηνικά όπλα που υπήρχαν στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Βάση του Ιντσιρλίκ και τα μεταφέρουν στην Ρουμανία στην βάση Deveselu.
Ανώτατοι αξιωματούχοι είπαν ότι αυτό γίνεται λόγω της περαιτέρω επιδείνωσης των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας.

Ανώτατος αξιωματούχος δήλωσε ότι:
«Είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία τεχνικά και πολιτικά. Δεν είναι εύκολο να μεταφέρουμε τόσες πυρηνικές βόμβες».
H Ρουμανία δεν είχε φιλοξενήσει ποτέ μέχρι τώρα πυρηνικά όπλα. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να εξαγριώσει την Μόσχα και να οδηγήσει σε κλιμάκωση.
Μάλιστα για το θέμα αυτό έγιναν ερωτήσεις πριν λίγο στο State Department και στους ΥΠΕΞ Ρουμανίας και Τουρκίας. Οι δύο, δηλαδή ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Τουρκίας είπαν ότι θα απαντήσουν αλλά μετά από λίγο το State Department είπε ότι το θέμα θα μεταφερθεί στο Υπουργείο Άμυνας….
Μόνο η Ρουμανία το αρνήθηκε κατηγορηματικά για προφανείς λόγους.
Mην ξεχνάμε ότι το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πολλές μελέτες αμερικανικών και μη think tank που καλούσαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αποσύρει άμεσα τα πυρηνικά όπλα από την Τουρκία.

O Χανς Κριστενσεν ειδικός επιστήμονας σε θέματα πυρηνικών όπλων είχε δηλώσει πρόσφατα στον Guardian: η κατάσταση ασφάλειας στο Ιντσιρλικ της Τουρκίας δεν είναι επαρκής. ΟΙ ΗΠΑ πρέπει ν αποσύρουν τα πυρηνικά τους όπλα!
Όπως έγραφε τότε ο Guardian το πραξικόπημα προκάλεσε αναστάτωση στο Πεντάγωνο,το οποίο για αρκετές ώρες είχε χάσει επαφή με τη βάση στην οποία έχει 50 πυρηνικά όπλα!
Η ανησυχία έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του διοικητή και αξιωματικών της βάσης.
“Αν η Τουρκία έχει σε τέτοιες θέσεις αξιωματικούς που δεν μπορεί κάποιος να τους εμπιστευθεί υπάρχει τεράστιο θέμα επισημαίνει” ,ο Aaron Stein, συνεργάτης του thinktank του Ατλαντικού Συμβουλίου.
Έντονες ανησυχίες είχε προκαλέσει ο γενικός Διευθυντής της YENI SAFAK που είναι και μυστικοσύμβουλος του Ερντογάν ο οποίος τόνισε ότι η  Τουρκία θα πρέπει να πάρει υπό τον έλεγχό της τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ που βρίσκονται στο Iτσιρλίκ!
Όπως αποκαλύψαμε στο άρθρο μας Η Ρωσία «τραβάει την Τουρκία μέχρι να την σκίσει»: «Δώστε μας την βάση του Ιντσιρλίκ όπως η Συρία και το Ιράν» μέλος της Ρωσικής Άνω Βουλής ανέφερε ότι η Τουρκία θα δώσει την ΝΑΤΟϊκή αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στα ρωσικά μαχητικά για να διεξάγουν επιδρομές στα σύνορα με τη Συρία!
«Η Τουρκία μπορεί να μας δώσει την βάση του Ιντσιρλίκ για τις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις για να διεξάγουν αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στην Συρία. Αυτό θα ήταν μια λογική κίνηση της πολιτικής του Ρ.Τ.Ερντογάν προς την Ρωσία» είπε ο γερουσιαστής Viktor Ozerov, μέλος του Ρωσικού Συμβουλίου Αμυνας και Ασφάλειας.
«Δεν είναι βέβαιο ότι η Ρωσία χρειάζεται την βάση του Ιντσιρλίκ αλλά μια τέτοια απόφαση θα θεωρηθεί πραγματική ετοιμότητα από την πλευρά της Τουρκίας να συνεργαστεί με την Ρωσία στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στην Συρία, δεν θέλουμε απλά λόγια» είπε ο Ozerov.
«Η απόφαση μπορεί να παρθεί και να στηριχτεί στις παρόμοιες συμφωνίες με Συρία για την βάση Hmeymim και τη βάση Hamadan στο Ιράν».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...