Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

H ''απάτη με τον έρανο γιά την Μυρτώ'': H υπόθεση που διέσυρε τον Ελληνισμό στις ΗΠΑ... Το έγκλημα και η τιμωρία

Οι νοσηλείες, ειδικά παιδιών και λοιπών ασθενών από Ελλάδα, επιλεκτικά στην Βοστώνη τα τελευταία 20-25 χρόνια (βασικά 1990-2012), είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο με χοντρές απάτες (υπερκοστολόγηση γιά να ''τρώνε ''μεσάζοντες'') εις βάρος του ελληνικού Δημόσιου, στο οποίο εμπλέκονται υπουργεία, υπουργοί (Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων), πολιτικοί-αξιωματούχοι Ελλάδας, 'Ελληνες πρώην διπλωμάτες στις ΗΠΑ (γεν. πρόξενοι στην Βοστώνη 1990-2010) και τοπικοί (μεγαλο-εκκλησιαστικοί, νομικοί κ.ά.) παράγοντες της ελληνικής Ομογένειας Βοστώνης, μεταξύ των οποίων και μία τοπική ''φιλάνθρωπος''.
Η ''τρόϊκα'', σε ελέγχους, είχε ανακαλύψει τις χοντρές απάτες με χρήματα του Δημόσιου γιά νοσηλείες επιλεκτικά στην Βοστώνη, αλλά η κρατική- πολιτική ''σαπίλα'' Ελλάδας, αντί να παραπέμψει το ζήτημα στην Δικαιοσύνη, το ''κουκούλωσε''. Χαρακτηριστικό  το παράδειγμα της ''απάτης με τον έρανο γιά την Μυρτώ'' που είχε αποκαλύψει (2 Ιαν. '14) η τότε ηλεκτρονική έκδοση ''Πρωϊνή'' (ιδιοκτησίας του ΚΑΛΑΜΙ εφημερίδα της ομογένειας).
Σχεδόν τρία χρόνια μετά
το "θρίλερ" συνεχίζεται με το ξεκίνημα των νομικών συνεπειών για την Ελληνική  Ομοσπονδία Βοστόνης.Υπόλοιπο στα νοσοκομεία Βοστώνης που νοσηλεύτηκε η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη (Ιούλιο 2013 ίσαμε Ιανουάριο 2014) ΔΕΝ υπάρχει. Η μη ενεργή ελληνική Ομοσπονδία Βοστώνης, που ουδέποτε έδωσε αναλυτικό λογαριασμό- απολογισμό στους δωρητές, αρνείται να δώσει τα χρήματα στην Μυρτώ (το σύνολο από τον έρανο ξεπερνά τις 130 χιλ. δολ), τα κρατά (αν ακόμα υπάρχουν) και θα τα ''παραχωρήσει'' (όπως αυθαίρετα ''αποφάσισε'' το κατεστημένο της) στον ''προστάτη'' των διαχρονικών ανομιών της, τοπικό μητροπολίτη Μεθόδιο (σε ''ίδρυμά'' του), ''αν δεν υπάρξουν χρωστούμενα σε νοσοκομεία ή αν η Μυρτώ πεθάνει''. Χρήματα, που η Ομογένεια έδωσε αποκλειστικά και μόνο γιά την Μυρτώ και όχι γιά τον... μητροπολίτη ή τους διαχρονικούς επιτήδειους της Ομοσπονδίας, που γιά 15-20 χρόνια λάμβανε (κάθε χρόνο, ακόμα και στα πρώτα χρόνια των ''μνημονίων'') και... χορηγίες από το ελληνικό κράτος, μέσω του γεν. Προξενείου Βοστώνης. (Σημ.: Ο μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος -κατά κόσμον Γ. Τουρνάς-, ουδέποτε δήλωσε δημόσια ότι δεν θα αποδεχτεί τα χρήματα του έρανου και ότι αυτά ανήκουν στην Μυρτώ). Μην ξεχνάμε, επίσης, ότι ''εξαφανίστηκαν'' χρήματα της Ομογένειας και σε έναν άλλον έρανο (2007) που έκανε η Οργάνωση, γιά τους πυρόπληκτους στην Ελλάδα.
Θυμίζουμε ότι, οι ''ηγέτες'' της Ομοσπονδίας Βοστώνης, κακολογούσαν απαξιωτικά, ανήθικα και με τον χειρότερο τρόπο, την μητέρα της Μυρτώ, που ζητούσε εξηγήσεις και απολογισμό, αφού ο έρανος γινόταν στο όνομα της (τότε ανήλικης) κόρης της.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...