Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Οι διαπραγματεύσεις ΕΕ και ΗΠΑ για την TTIP έχουν αποτύχει δηλώνουν Γάλλοι και Γερμανοί.

Παρά τις τεράστιες αντιδράσεις των πολιτών της ΕΕ για την διεξαγωγή των συζητήσεων και την προσπάθεια συμφωνίας για το ελεύθερο εμπόριο μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ (ΤΤΙΡ), αυτές συνεχίζονται με την απαραίτητη πάντα διακριτικότητα-μυστικότητα. Φαίνεται όμως ότι αυτές κάπου έχουν "σκοντάψει", με αποτέλεσμα κράτη όπως η Γαλλία και η Γερμανία να εκφράζουν πλέον ανοιχτά τις αντιρρήσεις τους. 
Όπως δήλωσε σήμερα στον ραδιοσταθμό RMC, ο υπουργός Εμπορίου της Γαλλίας Ματιάς Φεκλ, «στο τέλος του Σεπτεμβρίου, κατά τη συνάντηση των υπουργών Εμπορίου στην Μπρατισλάβα θα ζητήσω εξ ονόματος της Γαλλίας να τερματιστούν οι διαπραγματεύσεις για την TTIP» και συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχει πλέον πολιτική υποστήριξη από τη Γαλλία στις διαπραγματεύσεις αυτές».
Ο κ. Φεκλ έκανε αυτή την τοποθέτηση επειδή θεώρησε ότι οι διαπραγματεύσεις κλίνουν υπέρ των αμερικανικών θέσεων «Οι Αμερικάνοι δεν δίνουν τίποτα ή μάλλον ψίχουλα, δεν γίνονται έτσι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ συμμάχων» και κατέληξε λέγοντας ότι επειδή «οι σχέσεις μεταξύ της Ευρώπης και των ΗΠΑ δεν βρίσκονται και στο καλύτερο σημείο τους, θα πρέπει στις  διαπραγματεύσεις αυτές να υπάρξει ένα απολύτως σαφές και οριστικό τέλος ώστε να μπορέσουμε να τις ξαναρχίσουμε σε μια σωστή βάση»
Να σημειωθεί εδώ ότι και ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομίας της χώρας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είχε δηλώσει την Κυριακή ότι οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία αυτή έχουν «ντε φάκτο αποτύχει» μετά την άρνηση της Ευρώπης να αποδεχθεί κάποια αιτήματα των ΗΠΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...