Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

Αλ. Τσίπρας: Εξοικονομήθηκαν 172 εκατ. από την επαναδιαπραγμάτευση για την Ολυμπία Οδό

«Ξεχωριστή ημέρα για τη δυτική Ελλάδα, την πιο αδικημένη πλευρά της χώρας» χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του, στο πλαίσιο των εγκαινίων τμήματος της Ολυμπίας Οδού, από την Κόρινθο μέχρι το Κιάτο. Τα τμήματα της Ολυμπίας οδού που παραδίδονται στην κυκλοφορία είναι οι πρώτοι καρποί μιας δύσκολης προσπάθειας, που ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο.
Αναφερόμενος στα έργα των οδικών αξόνων, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι από την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων, εξοικονομήθηκαν 172 εκατ. ευρώ από την Ολυμπία Οδό, 230 από την Ιονία Πδό και 225 από τον Μωρέα. Σημείωσε ακόμη ότι έως τον Μάρτιο του 2017, πέραν των τριών αυτών οδικών αξόνων, ολοκληρώνονται και οι άλλοι δύο, ο Ε65 και τμήμα του αυτοκινητόδρομου Μαλιακός-Κλειδί.
Τα έργα αυτά, συνέχισε ο Πρωθυπουργός, διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών και συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προοπτική της δυτικής Ελλάδας.
Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, καθώς υπάρχουν δεσμεύσεις από προηγούμενες κυβερνήσεις, ώστε η χρήση των οδικών αξόνων να μην έχει απαγορευτικό κόστος για τους πολίτες. Ανέφερε ακόμη ότι σταδιακά θα μπούμε στη λογική των αναλογικών διοδίων.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε ότι παρά τις "Κασσάνδρες" το 2016 δεν θα έχει αρνητικό πρόσημο, ενώ το 2017 η κυβέρνηση αναμένει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Μίλησε, επίσης, για σταδιακή υλοποίηση αναπτυξιακού προγράμματος με ορίζοντα την επόμενη δεκαετία, καθώς έχουν επανεκκινήσει έργα που είχαν βαλτώσει, υπάρχει απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και αύξηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων μετά από 7 χρόνια συνεχούς μείωσης. Επίσης, η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι ισχυρότερη, ενώ έχουν εγγραφεί και έργα υποδομών στην πλατφόρμα του πακέτου Γιούνκερ.
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε τέλος και στον αυτοκινητόδρομο Ε65, που ολοκληρώνεται το 2020 και, μεταξύ άλλων, θα έχει ως αποτέλεσμα την κάλυψη της διαδρομής Αθήνα-Τρίκαλα, σε λιγότερο από τρεις ώρες, ενώ έκανε ειδική μνεία στον αυτοκινητόδρομο Πύργου-Πατρών που θα ολοκληρωθεί το 2021.

Πηγή: Ναυτεμπορική
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...