Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Μαγικός ο πιο λεπτομερής χάρτης του γαλαξία μας. (Βίντεο)

Τον πιο λεπτομερή χάρτη του γαλαξία Milky Way παρουσίασαν επιστήμονες την Τετάρτη.
Αν και το τηλεσκόπιο Γαία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστηματος κατάφερε να αποτυπώσει μόνο το 1% των αστεριών του γαλαξία στον οποίο βρίσκεται και η Γη, ο χάρτης αυτός πιστεύεται ότι είναι 20 φορές πιο πλήρης από κάθε προηγούμενη αποτύπωση του νυχτερινού ουρανού.

Το Γαία είναι εξοπλισμένο με μια κάμερα 1 δισεκατομμυρίων πίξελ που είναι εφοδιασμένη με 100 ηλεκτρονικούς ανιχνευτές.
Όπως εξηγούν ειδικοί αυτό σημαίνει ότι με την κάμερα αυτή θα μπορούσε κάποιος να μετρήσει το πλάτος του νυχιού του ακόμα και αν ο ίδιος ήταν στο Λονδίνο και το δάχτυλο στην Αυστραλία.
Βάσει των στοιχείων που συγκεντρώνει το Γαία δεν αποκλείεται πλέον το ενδεχόμενο o Milky Way να περιλαμβάνει περισσότερα από τα 100 δισ. αστέρια που πιστεύεται σήμερα ότι περιέχει.
Αυτό που τώρα επιχειρούν οι επιστήμονες με τη βοήθεια του Γαία είναι να δημιουργήσουν ένα τρισδιάστατο χάρτη του γαλαξία κάτι σαν μια κοσμική εκδοχή του Google maps.

Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...