Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

«Θύελλα» για την έφοδο των εισαγγελέων στην εταιρεία της συζύγου Στουρνάρα

Πολύωρη έρευνα των εισαγγελέων διαφθοράς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στα γραφεία της εταιρείας που έχει στην ιδιοκτησία της η σύζυγος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς συγκέντρωσαν στοιχεία στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά σε σχέση με παλαιότερα διαφημιστικά προγράμματα του ΚΕΕΛΠΝΟ που είχε αναλάβει η εταιρεία της Λίνας Νικολοπούλου, συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, πηγές της Τραπέζης της Ελλάδος επιβεβαίωσαν ότι η έρευνα των εισαγγελέων βρίσκεται σε εξέλιξη και τόνισαν ότι ο κ. Στουρνάρας και η σύζυγός του κυρία Σταυρούλα Νικολοπούλου δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Οι ίδιες πηγές προσέθεταν ότι η σύζυγος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος επί σειρά ετών διατηρεί εταιρεία που προσφέρει συμβουλευτικές και υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων σε δεκάδες πελάτες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Ήδη από το πρωί της Πέμπτης, δηλαδή πριν από την έφοδο των Εισαγγελέων Διαφθοράς στην εταιρεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος είχαν προαναγγείλει ότι η ΤτΕ, ως εποπτεύουσα αρχή, δεν θα εγκρίνει την προτεινόμενη από την κυβέρνηση νέα διοίκηση της τράπεζας Αττικής - όπερ και εγένετο.
Τη «διαρροή» αυτή ακολούθησε η έφοδος των εισαγγελέων στην εταιρεία της κυρίας Λίνας Νικολοπούλου...

Λίγο πριν τις 20:00 ολοκληρώθηκε η μαραθώνια έρευνα
Περίπου στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, ένας εκ των εισαγγελέων που έχουν αναλάβει την έρευνα στην εταιρεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα αναχώρησε απο τα γραφεία που βρίσκονται στην Κηφισιά. Ο εισαγγελέας δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση καθώς αρκέστηκε να αναφέρει ότι θα εκδοθεί δελτίο τύπου απο την αρμόδια υπηρεσία. Στα γραφεία της εταιρείας του κ. Στουρνάρα βρίσκονταν άνδρες τις οικονομικής αστυνομίας οι οποίοι έκαναν εξονυχιστικούς  ελέγχους σε υπολογιστές αλλά και αρχεία της εταιρείας «Mindwork Business Solutions».
Στις 19:50 ολοκληρώθηκε  η έρευνα των αστυνομικών και του εισαγγελέα στην εταιρεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα. Δυο οχήματα της ασφάλεια που βρίσκονταν στις θέσεις στάθμευσης του κτιρίου της εταιρεία αποχώρησαν, περνώντας μαζί τους κούτες με έγγραφα και ψηφιακό υλικό προκειμενου να εξεταστούν όλα στην εισαγγελία απο τους δικαστικούς που έχουν αναλάβει την έρευνα. Λίγη ώρα πριν την ολοκλήρωση του ελέγχου έξω απο το κτίριο της Κηφισιάς έφτασε ενα ταξί. Στη συνέχεια δύο γυναίκες που βγήκαν από τα γραφεία της εταιρίας παρέλαβαν κούτες που μεταφέρθηκαν από το ταξί.
Δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι η έφοδος της Εισαγγελίας Διαφθοράς στο γραφείο της συζύγου του κ. Στουρνάρα στην Κηφισιά έγινε στο πλαίσιο της δεύτερης προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται με αφορμή καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες στιο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς κατά τη διάρκεια της έρευνας κατέσχεσαν έγγραφα και ηλεκτρονικά στοιχεία που αφορούν εταιρία της συζύγου του κ. Στουρνάρα η οποία φέρεται να είχε λάβει διαφημιστικές δαπάνες από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Επικοινωνία Τσίπρα-Στουρνάρα
Το μεσημέρι της Πέμπτης, την ώρα που οι εισαγγελείς συνέχιζαν την έρευνα στα γραφεία της κυρίας Νικολοπούλου, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. Οι κύριοι Τσίπρας και Στουρνάρας συζήτησαν για την έρευνα στην εταιρεία της συζύγου του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.
Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας δεν γνώριζε την υπόθεση και ενημερώθηκε σχετικά από τον κ. Στουρνάρα.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος συμφώνησαν ότι οι δικαστικές αρχές είναι ανεξάρτητες και τους έχουν εμπιστοσύνη, ενώ επιβεβαίωσαν ότι η συνεργασία τους για την εποπτεία του τραπεζικού  συστήματος δεν θα επηρεαστεί.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2015 είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τα έτη 2011-2013, για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
Τότε από την ερεύνα προέκυψε αφενός πως το ΚΕΕΛΠΝΟ, διενήργησε διαγωνισμό για το υποέργο «Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία Πρόληψης για τον Καρκίνο», στο οποίο αναδείχθηκε ανάδοχος η ένωση εταιριών AGENDA ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ-MINDWORK BUSINESS SOLUTIONSΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΕ, με την οποία υπογράφηκε, τον Ιανουάριο 2011, σύμβαση κατόπιν της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Λίνα Στουρνάρα: Πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός μου
«Όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός μου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και επιλογές. Γι΄ αυτό και επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της για την έφοδο των Εισαγγελέων Διαφθοράς στα γραφεία της εταιρείας της, η Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα.
«Θέλω να δηλώσω σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν έχω να φοβηθώ τίποτε εγώ προσωπικά, αλλά και η εταιρεία μου. Και βεβαίως δεν θα με κάμψουν οι επιθέσεις που έχουν ως αποκλειστικό στόχο τη σπίλωση του συζύγου μου και της οικογένειάς του. Να είναι βέβαιοι ότι θα αποτύχουν!» τονίζει η σύζυγος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.
Εις ό,τι αφορά τον έλεγχο των Εισαγγελέων Διαφθοράς και της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της εταιρείας της, η κυρία Νικολοπούλου υπογραμμίζει: «Η δραστηριότητα της εταιρείας κινείται πάντοτε εντός των πλαισίων της απολύτου νομιμότητας, άπαντα δε τα παραστατικά στοιχεία αυτής τηρούνται στην έδρα της και είναι πρόσφορα σε οποιονδήποτε έλεγχο, ο οποίος όμως πρέπει να διεξάγεται επίσης εντός του πλαισίου της δικονομικής τάξεως και όχι με ταυτόχρονη και ενδεχομένως σκόπιμη σπίλωση προσώπων και υπολήψεων».
Η σύζυγος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, αναφερόμενη στον σημερινό πολύωρο έλεγχο των Εισαγγελέων συμπληρώνει: «Ο θόρυβος που προκλήθηκε είναι στοχευμένος και αδικαιολόγητος, ενώ διέρρευσαν την ψευδή πληροφορία περί διενέργειας ελέγχου, όχι στην έδρα της εταιρείας, αλλά, δήθεν στην οικία της, ενώ χρησιμοποιήθηκε το όνομα του συζύγου της, κυρίου Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος ανέκαθεν αποτελεί και τον στόχο των κακόβουλων δημοσιευμάτων.Οι πολιτικές σκοπιμότητες σε μια δημοκρατική Ελλάδα δεν μπορούν ποτέ να κατασκευάσουν ενόχους».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που συνέταξε η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα:
«Η εταιρεία MIND WORK BUSINESS SOLUTIONS, η οποία εκπροσωπείται από την κυρία Λίνα Νικολοπούλου, δέχθηκε σήμερα στην έδρα της κλιμάκιο οργάνων της Οικονομικής Αστυνομίας,το οποίο προέβη σε τυπικό έλεγχο των παραστατικών της στοιχείων σε σχέση με έργο Ε.Σ.Π.Α. του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. που ανέλαβε να εκτελέσει, έπειτα από διεθνή διαγωνισμό. Η εταιρεία παρέδωσε στο ανώτερο κλιμάκιο ό,τι στοιχείο ζητήθηκε και η εκπρόσωπος της, κυρία Λίνα Νικολοπούλου, συνεργάσθηκε πλήρως με τους διενεργήσαντες τον έλεγχο.
Η δραστηριότητα της εταιρείας κινείται πάντοτε εντός των πλαισίων της απολύτου νομιμότητας, άπαντα δε τα παραστατικά στοιχεία αυτής τηρούνται στην έδρα της και είναι πρόσφορα σε οποιονδήποτε έλεγχο, ο οποίος όμως πρέπει να διεξάγεται επίσης εντός του πλαισίου της δικονομικής τάξεως και όχι με ταυτόχρονη και ενδεχομένως σκόπιμη σπίλωση προσώπων και υπολήψεων.
Ο θόρυβος που προκλήθηκε είναι στοχευμένος και αδικαιολόγητος, ενώ διέρρευσαν την ψευδή πληροφορία περί διενέργειας ελέγχου, όχι στην έδρα της εταιρείας, αλλά, δήθεν στην οικία της, ενώ χρησιμοποιήθηκε το όνομα του συζύγου της, κυρίου Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος ανέκαθεν αποτελεί και τον στόχο των κακόβουλων δημοσιευμάτων.Οι πολιτικές σκοπιμότητες σε μια δημοκρατική Ελλάδα δεν μπορούν ποτέ να κατασκευάσουν ενόχους.
«Όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός μου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και επιλογές. Γι΄ αυτό και επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.
Θέλω να δηλώσω σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν έχω να φοβηθώ τίποτε εγώ προσωπικά, αλλά και η εταιρεία μου. Και βεβαίως δεν θα με κάμψουν οι επιθέσεις που έχουν ως αποκλειστικό στόχο τη σπίλωση του συζύγου μου και της οικογένειάς του. Να είναι βέβαιοι ότι θα αποτύχουν!»
Η νόμιμη εκπρόσωπος της εταιρείας επιφυλάσσεται να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της σε περίπτωση που συνεχισθεί η δυσφήμιση της εταιρείας και των εκπροσώπων της, αναφέρουν συνεργάτες της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα.

Το Ποτάμι: Η κυβέρνηση διώκει όσους θεωρεί αντιπάλους της
Με μια σκληρή ανακοίνωση σχολίασε την έρευνα στο γραφείο της κ.Λίνας Νικολοπούλου- Στουρνάρα, συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα,  Το Ποτάμι. Όπως αναφέρει «προφανώς σε μια δημοκρατία, ουδείς είναι υπεράνω του νόμου», ωστόσο σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει τον αυταρχισμό της και πώς χρησιμοποιεί την εξουσία της και για το λόγο αυτό «οφείλουμε να είμαστε καχύποπτοι».
Η ανακοίνωση του Ποταμιού έχει ως εξής: «Προφανώς σε μια δημοκρατία ουδείς είναι υπεράνω του νόμου. Ούτε η σύζυγος του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Όταν όμως γινόμαστε μάρτυρες καθημερινά προσπαθειών ελέγχου της Δικαιοσύνης και διώξεων προσώπων που η κυβέρνηση θεωρεί αντιπάλους της, όπως έγινε με την πειθαρχική δίωξη Ντογιάκου, οφείλουμε να είμαστε καχύποπτοι. Ειδικά μάλιστα όταν ο Γ. Στουρνάρας με πολλές παρεμβάσεις του, και παλιότερα και πρόσφατα, έχει δυσαρεστήσει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει τον αυταρχισμό της και πώς χρησιμοποιεί την εξουσία της, γι΄αυτό ο έλεγχος των ενεργειών της είναι πράξη δημοκρατικής ευθύνης».


Πηγή
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...