Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

NASA: Ανακοινώσεις για την ύπαρξη ωκεανού στο υπέδαφος της «Ευρώπης»

Ενδείξεις για την ύπαρξη ωκεανού στο υπέδαφος της «Ευρώπης» φαίνεται ότι διαθέτει η NASA η οποία ανακοίνωσε έκτακτη συνέντευξη τύπου την Δευτέρα με θέμα την ύπαρξη μεγάλης ποσότητας υδάτων στον δορυφόρο του Δία.

Όπως αναφέρει η NASA η επιστημονική ομάδα θα παρουσιάσει στοιχεία τα οποία έχουν καταγραφεί από την συστηματική παρατήρηση του δορυφόρου και οδηγούν σε απροσδόκητη δραστηριότητα η οποία μπορεί να συνδέεται με την ύπαρξη ωκεανού κάτω από την επιφάνεια της Ευρώπης.
Οι νέες πληροφορίες προέρχονται από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble το οποίο ήδη από το 2012 έχει εντοπίσει τα πρώτα στοιχεία γύρω από το νότιο πόλο του δορυφόρου. Όμως επειδή δεν εστάλη κάποιο ρομποτικό όχημα για να ερευνήσει τις υποθέσεις των επιστημόνων οι θεωρίες μέχρι στιγμής παραμένουν χωρίς επιβεβαίωση.
Παράλληλα όμως έχουν καταγραφεί ενδείξεις για πίδακες νερού όπως και ανακοινώσεις για την ύπαρξη αλμυρού νερού. Άλλες επιστημονικές μελέτες για την Ευρώπη αναφέρουν ενδείξεις για παλιρροϊκές δυνάμεις που προκαλούν γεωλογικά φαινόμενα ανάλογα με τις κινήσεις τεκτονικών πλακών και την πιθανότητα δημιουργίας υδροθερμικών πηγών.
Στην παρουσίαση των νέων ευρημάτων την Δευτέρα θα μετάσχουν οι επιστήμονες :
  • Πώλ Χέρτζ Διευθυντής Αστροφυσικης στα κεντρικά της ΝASΑ
  • Ουίλιαμ Σπάρκς αστρονόμος στο Ινστιτούτο Διαστημικών Τηλεσκοπίων της Βαλτιμόρης
  • Μπρίτνευ Σμίντ αν.καθηγήτρια στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ατλάντα
  • Τζένιφερ Βάισμαν υπεύθυνη του προγράμματος Hubble στο Κέντρο πτήσεων της NASA στο Μέρυλαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...