Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΤΕΑΣ: Την Τρίτη 01/11/2016 στις 19.00 στο Κυριακοπούλειο (3ος όροφος), συζητάμε με τον Χρήστο Μερινόπουλο (Mέρος 3ο)


Κάλεσμα – Μέρος 3ο
Μετά τις επιτυχημένες δυο συναντήσεις μας και την άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση και συζήτηση με τον γιατρό κ. Χ. Μερινόπουλο, με θέμα "Το πρόβλημα του κακού στην Άννα Άρεντ και στην Ελληνική παράδοση" συνεχίζουμε με το 3ο Μέρος αυτής της εκδήλωσης.
71 χρόνια μετά το τέλος του 2ου παγκοσμίου πολέμου, βλέπουμε ότι και οι πόλεμοι (περιφερειακούς, όχι παγκόσμιους, τους λέμε) αυξάνονται και πληθύνονται, αλλά επίσης έχει εκτοξευτεί στα ύψη η παντός είδους βαρβαρότητα.
Ερωτήματα όπως:
"Πώς είναι δυνατόν το άτομο του 20ου και 21ου αιώνα, διανύοντας τέσσερες και πλέον αιώνες διαφωτισμού, ορθολογισμού, εξέλιξης, επιστημονικής και τεχνολογικής προόδου, βασισμένης στο «σκέφτομαι άρα υπάρχω» του Καρτέσιου (1596-1640), να βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση ώστε να μην μπορεί να σκεφτεί, εκβαρβαριζόμενοι;"
και "Όλοι, εναντίον όλων;" διερευνούμε μέσα από τον προβληματισμό της Άννας Άρεντ και της ελληνικής σκέψης.  
Ερωτήματα σαν κι αυτά συζητάμε με τον κο Χρήστο Μερινόπουλο, την Τρίτη 01 Νοεμβρίου στις 7μ.μ., στην Ιτέα στο Κυριακοπούλειο, στον 3ο όροφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...