Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Τουρισμός: Με νέο ρεκόρ 27,5 εκατ. επισκέπτες θα κλείσει το 2016!

Δεν σταματά να μετρά ρεκόρ ο κλάδος του τουρισμού στην Ελλάδα, με τελευταίο το νούμερο των 27,5 εκατ. αφίξεων που πρόκειται να «κλείσει» η χρονιά, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά.
Σύμφωνα με δηλώσεις της Υπουργού στο euro2day, διαφαίνεται πως η χρονιά θα κλείσει με περίπου 27,5 εκατ. ξένους επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων των επιβατών κρουαζιέρας. Η εκτίμηση βασίζεται στην άνοδο των αεροπορικών αφίξεων, την αύξηση του οδικού τουρισμού το τελευταίο διάστημα αλλά και την άνοδο των επιβατών κρουαζιέρας κατά 18%.
Στην ίδια εκτίμηση εμφανίζεται να συγκλίνει, πλέον, και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης μετά την αύξηση κατά 200.000 των ξένων επισκεπτών που ήρθαν στη χώρα μας οδικώς τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του SETE Intelligence τον Σεπτέμβριο ήρθαν οδικώς στην Ελλάδα 1.540.000 επισκέπτες έναντι 1.340.000 τον αντίστοιχο μήνα του 2015. Όπως διευκρίνισε, μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος των επιπλέον τουριστών (100.000 τουρίστες ) έφθασαν στην Ελλάδα μέσω της πύλης του Προμαχώνα (ελληνοβουλγαρικά σύνορα). Στις υπόλοιπες πύλες εισόδου, επεσήμανε, καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 10%-15%.
Ο κος Ανδρεάδης σημείωσε ότι εφόσον η αύξηση των ξένων επισκεπτών κινηθεί στα επίπεδα του 6%-7% εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός ξένων τουριστών στην Ελλάδα φέτος θα πλησιάσει τα 25 εκατ. ή τα 27,5 εκατ. συμπεριλαμβανομένων των επιβατών κρουαζιέρας. Μεγέθη που κινούνται στα επίπεδα των αρχικών στόχων που είχαν τεθεί για εφέτος.
Φαίνεται «πως το τρένο έχει μπει για τα καλά στις ράγες», καθώς μετά την πολύ δύσκολη περσινή χρονιά (ρωσικό εμπάργκο, δημοψήφισμα, capital controls), ο ελληνικός τουρισμός για 2η σερί χρονιά πετυχαίνει νέο μεγάλο ρεκόρ όλων των εποχών σε ένα ακόμη πιο δυσμενές περιβάλλον για την Ανατολική Μεσόγειο σε σχέση με πέρυσι. Παρά τα ζητήματα με την τρομοκρατία που αντιμετώπισαν όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, το τεράστιο ζήτημα του προσφυγικού που έπληξε τα νησιά του Αιγαίου και το πραξικόπημα στη γειτονική Τουρκία, η χώρα κατάφερε να αντεπεξέλθει και ο τουρισμός να σώσει την οικονομία της χώρας.
Βέβαια, τίποτε δεν έγινε λόγω συγκυρίας ή στην τύχη, η επέκταση της τουριστικής σεζόν ως το τέλος του Φθινοπώρου σε όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας (Κρήτη, Χαλκιδική, Ρόδος, Κως, Κέρκυρα, Ζάκυνθος κα), το άνοιγμα νέων ελληνικών προορισμών (Πελοπόννησος, Σποράδες, Θεσσαλία, Βόρεια Ελλάδα κα) και νέων τουριστικών αγορών (ΗΠΑ, Κίνα, Ν.Κορέα, Ρουμανία, Αραβικές Χώρες κα), αλλά και η ανάκαμψη παραδοσιακών αγορών για τον ελληνικό τουρισμό με στοχευμένες last minute καμπάνιες (Τουρκία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Σκανδιναβικές Χώρες κα) ήταν μερικές μόνο από τις ενέργειες του Υπουργείου Τουρισμού που συνετέλεσαν στην φετινή επιτυχία και βάζει στέρεες βάσεις για το 2017.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...