Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Deutsche Bank και Ντράγκι τώρα συνεταίροι και στις πλαστογραφίες;

Του Κων/νου Βέργου

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Deutsche Bank είναι η τράπεζα «της καρδιάς μας», έχοντας με περισσή φροντίδα πρωταγωνιστήσει σε κάθε λογής απάτες και χειραγώγηση τιμών, ώστε να «κλέβει» τους πελάτες στους οποίους πουλά παράγωγα προϊόντα επί δεικτών που χειραγωγεί. Όμως η νέα είδηση που αποκαλύφθηκε χτες ξεπερνάει κάθε φαντασία, επειδή εμπλέκει τον κύριο Ντράγκι!

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορία που δημοσιεύτηκε στις έγκυρες New York Post, Financial Times και αλλού, και η οποία δεν διαψεύστηκε, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα του κυρίου Ντράγκι διενήργησε ευρύτατη και μεγάλου μεγέθους πλαστογραφία κατά τη διεξαγωγή των «έγκυρων» ευρωπαϊκών stress tests, ώστε να εμφανίσει τη γερμανική «υπερτράπεζα» Deutsche Bank ότι δήθεν διαθέτει κεφάλαια «υπεραρκετά» ως συστημική τράπεζα. Καθώς τα κεφάλαια δεν υπήρχαν, όμως, έπρεπε να βρεθεί κάποιος τρόπος να τα αυξήσουν.
Αυτό μπορούσε να γίνει μόνο με θαύμα. Και το θαύμα έγινε! Όπως πριν από περίπου 2.000 χρόνια, σύμφωνα με τις Γραφές, ο Ιησούς Χριστός πήρε πέντε άρτους και δυο ψάρια και πολλαπλασιάζοντας τα γέμισε καλάθια αρκετά για να χορτάσουν οι 4.000 κάτοικοι ολόκληρης της πόλης που βρίσκονταν στην κοιλάδα Γκινοσάρ, της Γαλιλαίας, έτσι και η Deutsche Bank με τον κύριο Μάριο Ντράγκι, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) δημιούργησαν κέρδη και κεφάλαια από το μηδέν, αυξάνοντας τα κατά 4.000 εκατομμύρια δολάρια! Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Ιησούς όντως τάισε την πόλη, σύμφωνα με μαρτυρίες, ενώ ο κύριος Ντράγκι και η Deutsche Bank, όχι με μαρτυρίες αλλά με αποδείξεις, διενήργησαν απάτη που βρίσκεται στα όρια του κοινού ποινικού δικαίου.
Πώς όμως έγινε το «μαγικό»; Στα αποτελέσματα της Deutsche Bank, στα κεφάλαια, και στα STRESS TESTS, προσμετρήθηκαν 4 δισεκατομμύρια δολάρια από την πώληση του ποσοστού που κατέχει η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank στην κινεζική τράπεζα Hua Xia, παρά το γεγονός ότι η συναλλαγή δεν είχε ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015! Αυτό έγινε από την ΕΚΤ του κυρίου Ντράγκι, και ΟΧΙ από την European Banking Authority (EBA), τον φορέα που διεξάγει τα STRESS TESTS! Το European Banking Authority δεν μπορεί, με βάσει το καταστατικό του, να κάνει ένσταση στην ακρίβεια των στοιχείων, και έτσι εκ των πραγμάτων δέχτηκε τα πλαστογραφημένα στοιχεία που του προώθησε η ΕΚΤ του κυρίου Ντράγκι. Το τέλος του 2015 ήταν το όριο με βάση το οποίο έπρεπε να αναγνωριστούν και να σημειώσουμε ότι η συναλλαγή πώλησης της κινεζικής τράπεζας δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο! Επίσης να σημειώσουμε ότι οι επίσημοι κανόνες λένε ρητά ότι «πωλήσεις εταιρειών η άλλες συναλλαγές που δεν έχουν ολοκληρωθεί πριν τις 31 Δεκεμβρίου 2015, ακόμη και αν έχουν συμφωνηθεί πριν αυτήν την ημερομηνία, δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν στις εκτιμήσεις των προβλέψεων στα stress tests!
Αν δεν είχε περιληφθεί αυτό το ποσόν, η γερμανική τράπεζα θα ήταν στον «πάτο» των συστημικών τραπεζών, θα είχε τη χαμηλότερη κεφαλαιακή επάρκεια μαζί με τη μισοπεθαμένη ιταλική UniCredit και την επίσης προβληματική γερμανική τράπεζα Commerzbank! Το ότι η γερμανική Deutsche Bank θα επιχειρούσε απάτη και στα αποτελέσματα χρήσης και τα κεφάλαια δεν μας αφήνει εντελώς έκπληκτους, αφού ήδη έχει κατακλέψει βεβαιωμένα με πλαστογραφίες και χειραγωγήσεις του δείκτη Libor και χρυσού εκατομμύρια πελάτες, φυσικά πρόσωπα και εταιρίες, που αγόραζαν παράγωγα που αυτή εξέδιδε σε τέτοια προϊόντα, κερδίζοντας ως κοινός χαρτοκλέφτης!
Εκείνο που μας εξέπληξε είναι ότι η πλαστογραφία είχε τη «σφραγίδα» του «Πόντιου Πιλάτου» Μάριο Ντράγκι, που έσφιξε τη θηλιά στις ελληνικές τράπεζες πέρσι το καλοκαίρι, επιβάλλοντας ασφυξία στην ελληνική οικονομία. Φαίνεται πλέον έμπρακτα ότι η σαπίλα των αθέμιτων πρακτικών της γερμανικής Deutsche bank έχει επεκταθεί και βρίσκεται και μέσα στο κτίριο της «υπεράνω κάθε υποψίας» ΕΚΤ.
Σε οποιαδήποτε χώρα, ο κεντρικός τραπεζίτης και το επιτελείο του, επίσης, θα είχαν απολυθεί παραδειγματικά για μια τέτοια απίστευτη πλαστογραφία. Το ότι δεν έχει γίνει τίποτα δείχνει τι ήθη κουμαντάρουν της Ευρώπη σήμερα και πού ακριβώς βαδίζουμε. Ο κύριος Ντράγκι ίσως αποτελεί το alter ego του αδίστακτου και παρανοϊκού κύριου Σόιμπλε. Αυτές οι πλαστογραφίες όμως δεν είναι απλά μια «απάτη», σαν εκείνη της Volkswagen στους κινητήρες, με βάση την οποία παραπλανούν καταναλωτές με ρυπογόνα αμάξια που παριστάνουν ότι είναι καθαρά για να επιδοτούνται. Είναι απίστευτα επικίνδυνες, διότι αποδεικνύεται τώρα περίτρανα ότι ως τώρα απλά υποψιαζόμασταν ότι τα στατιστικά περί κινδύνων των ευρωπαϊκών τραπεζών είναι «βεβαιωμένα» προϊόν πλαστογραφίας. Οι απάτες των εταιριών της γερμανικής ελίτ, με την υπογραφή τώρα της ΕΚΤ, εκθέτουν την αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος, εκθέτουν τον ευρωπαϊκό καπιταλισμό και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται, σε απίστευτους κινδύνους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση του κυρίου Ντράγκι και Σόιμπλε πάει για φούντο και δεν ξέρουμε που βρίσκεται το πρόβλημα, ποια τράπεζα θα σκάσει, διότι τα στοιχεία που θα μας βοηθούσαν να το βρούμε είναι πλαστογραφημένα. Ποιος θα μας φυλάξει από τους «φύλακες»;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...