Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Η στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Με τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και τη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα κορυφώνονται σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Τη στρατιωτική παρέλαση παρακολουθούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η παρέλαση άρχισε στις 11:00, ενώ προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων στο στεφάνων στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού. Κατά τη στιγμή της κατάθεσης τηρείται κάθε χρόνο ενός λεπτού σιγή στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η έναρξη της σιγής σημαίνεται με βολή από το Πυροβολείο των "Χιλίων Δέντρων", το ίδιο και η λήξη που συμπίπτει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
"Το αθάνατο "ΟΧΙ" υπενθυμίζει τους αγώνες του ελληνικού έθνους στο διάβα των αιώνων, αλλά και την αέναη πίστη του ελληνικού λαού στην υπεράσπιση των αξιών της ελευθερίας και της δημοκρατίας", τονίζει στο μήνυμά του, ο υπουργός εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.
"Δεν διεκδικούμε τίποτα, δεν παραχωρούμε τίποτα", διεμήνυσε  άλλωστε την Πέμπτη από τη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, χαρακτηρίζοντας "πράξη ανεύθυνη και επικίνδυνη την αμφισβήτηση των συνόρων μας".


Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...