Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Στους 3000 οι άστεγοι μετά το τριπλό χτύπημα του εγκέλαδου στην Ιταλία.

Μέσα στο σκοτάδι και υπό καταρρακτώδη βροχή έψαχνα οι διασώστες για τυχόν εγκλωβισμένους μετά το τριπλό χτύπημα του Εγκέλαδου.

Οι πρώτες εικόνες δείχνουν ότι οι τρεις ισχυρές σεισμικές δονήσεις μεγέθους 5,4, 5,9 και 5,6 Ρίχτερ σημειώθηκαν με διαφορά λίγων ωρών και «χόρεψαν» την κεντρική Ιταλία .
Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ρέντσι που συνεδρίασε στην Ρώμη αποφάσισε την διάθεση 40 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών.
Από χθες το βράδυ, οι μετασεισμικές δονήσεις έχουν ξεπεράσει τις 200 σε μια περιοχή περίπου 60 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Ο Ματέο Ρέντσι ανακοίνωσε ότι σήμερα το απόγευμα πρόκειται να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές, αρχίζοντας από το Βίσο και το Καμερίνο, μαζί με τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Φαμπρίτσιο Κούρτσιο.
Η κύρια προσπάθεια επικεντρώνεται τώρα στο να εξασφαλισθούν χώροι φιλοξενίας για τους περίπου 3.000 άστεγους οι οποίοι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και πολλοί απ' αυτούς πέρασαν την περασμένη νύχτα μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...