Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Νέος σεισμός 6,7 Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία

Το επίκεντρό του εντοπίζεται ανατολικά της Περούτζια
  • - Επίτιμος πρόξενος της Περούτζια: Υπάρχει πανικός
  • - Λέκκας: Δεν υπάρχει κανένα θέμα για την Ελλάδα
  • - Παπαζάχος: Μας προκαλούν έκπληξη τόσοι πολλοί μεγάλοι σεισμοί.
Νέα ισχυρότατη σεισμική δόνηση μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε στις 7:40 το πρωί της Κυριακής την Ιταλία. Σύμφωνα, ωστόσο, με την προκαταρκτική λύση του αμερικανικού ινστιτούτου Γεωφυσικής ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται 34χλμ. δυτικά της πόλης Άσκολι και 67χλμ. ανατολικά της Περούτζια.
Δεν υπάρχει κάνενα θέμα για την Ελλάδα διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, σύμφωνα με τον οποίο ο σεισμός αφορά μόνο την Ιταλία.
Για πανικό έκανε λόγο μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο επίτιμος πρόξενος της Περούτζια Κώστας Χριστογιάννης, ο οποίος υποστήριξε ότι το μεγάλο πρόβλημα αναμένεται στα βούνα γύρω από την ιταλική πόλη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε μεγάλο μέρος της Κεντρικής Ιταλίας, ενώ ακόμα και στην Ρώμη, ο κόσμος βγήκε τρομοκρατημένος στους δρόμους.
Στην περιοχή που επλήγη, κτήρια φαίνονται να έχουν υποστεί ζημιές, αντικείμενα είναι πεσμένα στο έδαφος, ενώ οι κάτοικοι βρίσκονται σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους.
Όπως μεταδίδει η ιταλική τηλεόραση, σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στις
πληγείσες περιοχές και βοηθούν τον κόσμο να βγει από τα κτήρια, πολλά από τα οποία είναι άλλωστε μεσαιωνικά.
Την περασμένη Τετάρτη στην ίδια περιοχή είχαν σημειωθεί τρεις σεισμικές δονήσεις προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στην περιοχή.
Μας προκαλεί μεγάλη έκπληξη που έχουμε τόσους μεγάλους σεισμούς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα στην Ιταλία είπε ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο μήνες περίπου 300 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό με επίκεντρο το χωριό Αματρίτσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...