Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Στους 847 οι νεκροί στην Αϊτή από τον τυφώνα «Μάθιου» – Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης 3 πολιτείες στις ΗΠΑ (εικόνες)

Κόκκινος συναγερμός επικρατεί στη Φλόριντα όπου έχει φτάσει ο φονικός τυφώνας Μάθιου, ο πρώτος που πλήττει άμεσα τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά από δέκα και πλέον χρόνια.
Ο τυφώνας έχει αφήσει μέχρι στιγμής στην Αϊτή τουλάχιστον 847 νεκρούς.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες 1,1 εκατ.  νοικοκυριά στη Φλόριντα είναι χωρίς ρεύμα.
«Πρόκειται πάντα για έναν τυφώνα πραγματικά επικίνδυνο» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, όπου συναντήθηκε με τους υπεύθυνους αξιωματούχους που διαχειρίζονται το θέμα, μεταξύ αυτών τον Κρεγκ Φουγκέιτ, πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA).
«Διαπιστώσαμε ότι έχουν προκληθεί σημαντικές υλικές ζημιές σε ορισμένες περιοχές στη νότια Φλόριντα. Πιστεύω ότι η κύρια ανησυχία μας στην παρούσα φάση δεν είναι μονάχα η ισχύς των ανέμων αλλά και η άνοδος των υδάτων» πρόσθεσε ο ίδιος.
«Οι πολίτες πρέπει να ακούσουν τους τοπικούς αξιωματούχους» όταν τους συστήνουν να απομακρυνθούν από τις πληγείσες περιοχές, επισήμανε ο Ομπάμα. «Μπορούμε πάντα να αντικαταστήσουμε την περιουσία, δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε ζωές», είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Η ταχύτητα των ανέμων με την οποία ο τυφώνας πλησιάζει προς τις ακτές των ΗΠΑ στον Ατλαντικό φτάνει στα 215 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με το αρμόδιο εθνικό κέντρο παρακολούθησης, ωστόσο το πρωί της Παρασκευής εξασθένησε αρκετά, πέφτοντας από την κατηγορία 4, που είναι η κόκκινη κατηγορία, στην 3.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι είτε θα κινηθεί προς το εσωτερικό των ΗΠΑ από τις ακτές της Φλόριντα είτε θα απομακρυνθεί προς τον Ατλαντικό ωκεανό.
Οι αρχές απευθύνουν συνεχείς εκκλήσεις στους κατοίκους να μην κυκλοφορούν ενώ η Φλόριντα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Καταστροφές από τον τυφώνα στην Αϊτή





Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...