Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας: Ανακοίνωση για τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας  εξέδωσε ανακοίνωση  για τη συνάντηση μελών της με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη, στην οποία αναφέρει τα εξής:


Ανακοίνωση
Την Πέμπτη 06 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της ένωσής μας με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγου κ. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ  Αριστείδη, του Διευθυντή της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Νομικής  Υποστήριξης του Α.Ε.Α.,  Αστυνομικού Διευθυντή κ. Κωνσταντίνου ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ και του Βουλευτή Φωκίδας κ. Ηλία ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ. 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας και διαλόγου με την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, με θέμα την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας.
  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναπτύχθηκαν διεξοδικά από μέρους μας οι πάγιες θέσεις της ένωσής μας και αναπτύξαμε πλήρως την επιχειρηματολογία μας για την ανάγκη ύπαρξης Λειτουργικών Αστυνομικών Υπηρεσιών στη Φωκίδα.
  Με βάση το επίσημο σχέδιο της αναδιάρθρωσης, το οποίο έχει πάρει τη μορφή προεδρικού διατάγματος το Αστυνομικό Τμήμα Γραβιάς μετατρέπεται σε Αστυνομικό Σταθμό και το Αστυνομικό Τμήμα Δελφών, σε Σταθμό Τουριστικής Αστυνομίας.
  Ή ένωσή μας, επιχειρηματολογώντας, ως προς την ανάγκη ύπαρξης ικανού αριθμού αστυνομικού προσωπικού και στις δύο ως άνω αναγραφόμενες  υπηρεσίες που θα προκύψουν, πήρε τη διαβεβαίωση ότι όσον αφορά τον Α.Σ. Γραβιάς, η ήδη υπάρχουσα οργανική δύναμη θα διατηρηθεί ως έχει και με προοπτική αύξησης αυτής και όσον αφορά τον Σ.Τ.Α. Δελφών, θα στελεχωθεί με την αναγκαία δύναμη και οι υπόλοιπες υπάρχουσες οργανικές θέσεις, θα μεταφερθούν ως έχουν στις Υπηρεσίες της Άμφισσας, οι οποίες θα είναι πλέον οι αρμόδιες για την αστυνόμευση της περιοχής των Δελφών.
  Στο θέμα της αστυνόμευσης, αναδείξαμε όλες τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας, εστιάσαμε στο γεγονός της ύπαρξης δύο σωφρονιστικών καταστημάτων, όπου καθημερινά απασχολείται μεγάλος αριθμός αστυνομικών για μεταγωγές (τακτικές και έκτακτες), με αποτέλεσμα αυτοί οι συνάδελφοί μας να λείπουν από την εμφανή αστυνόμευση και επισημάναμε ότι η ορθολογική διαχείριση του αστυνομικού προσωπικού από τους εκάστοτε προϊσταμένους, μακριά από κατασπατάληση δυνάμεων σε διάφορα πάρεργα (μέτρα τάξης, αθλητικές εκδηλώσεις, κ.α.), αλλά και μακριά από τη λογική των αριθμών (στατιστικά), είναι πλέον μονόδρομος για όλους.
  Κλείνοντας, επαναλάβαμε την άμεση ανάγκη της ανακατανομής των οργανικών θέσεων του αστυνομικού προσωπικού, ιδιαιτέρως δε για το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας και το Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Άμφισσας.
  Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
  Η ένωσή μας, στο τεράστιο αυτό ζήτημα της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών, έχει σταθεί  από την πρώτη στιγμή στο ύψος των περιστάσεων, με εμπεριστατωμένες  θέσεις και  προτάσεις, συνομιλίες με όλους τους αρμόδιους παράγοντες και συμμετοχή σε διαμαρτυρίες.
  Μη λησμονεί κανείς μας, ότι ο εδώ και χρόνια επιχειρούμενος σχεδιασμός της αναδιάρθρωσης για όλη την Ελλάδα, είχε ως παράδειγμα τις χιλιομετρικές αποστάσεις πόλεων της Φωκίδας, όπου υφίσταντο και θα συνεχίσουν να υφίστανται  Αστυνομικά Τμήματα και όχι τις πραγματικές ανάγκες της κάθε περιοχής.
  Η ένωσή μας, ήταν, είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό των συναδέλφων μας, μαχόμενη ανιδιοτελώς για το καλό του συνόλου.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ  ΔΡΟΣΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΤΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...