Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση στις Θερμοπύλες την Κυριακή 9/10

Θα ζήσουμε μαζί με τους Πρόσφυγες
«Μερικές φορές ξυπνάει τα βράδια και δεν ξέρει αν είναι εδώ ή εκεί. Αν είναι ακόμα στον πόλεμο ή ξέφυγε. Μερικές φορές ακούει το επιβατικό αεροπλάνο να περνάει απο πάνω μας και σκύβει από συνήθεια. Στην αρχή το πάθαινε και με τα σκουπιδιάρικα στο δρόμο. Όταν μετακομίζεις σε καινούριο σπίτι σου παίρνει κάποιες μέρες να συνηθίσεις τους ήχους του καινούριου σπιτιού. Μερικές φορές μπερδεύεις το πλυντήριο με ελικόπτερο.
Αν έρχεσαι από τον πόλεμο στην ειρήνη (ας την πούμε έτσι) μπερδεύεις το απορριμματοφόρο με μαχητικά αεροσκάφη που ρίχνουν βόμβες φωσφόρου. Μερικές φορές ξυπνάει τη νύχτα και κοιτάει τα παιδιά του. Είναι όλοι εκεί, είναι όλοι καλά. Του παίρνει κάποια ώρα να συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται σε ένα διαμέρισμα στην Αθήνα. Μακριά από τον πόλεμο.» (Μαρτυρίες απο Σύρο Πρόσφυγα)
Θα ζήσουμε μαζί, θα κλείσει η φωνή μας μέχρι να το φωνάζουμε απέναντι σε όλους αυτούς που εναντιώνονται σε ανθρώπους που έζησαν τον πόλεμο και τον διηγούνται. Απέναντι σε κυβερνήσεις που κλείνουν τα σύνορα, και τοπικές αρχές που βαυκαλίζονται για τις καλύτερες συνθήκες στην Ευρώπη στο κέντρο φιλοξενίας των Θερμοπυλών.
Σαν Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης βρισκόμαστε εκεί και διαπιστώνουμε τις ελλείψεις που έχει ο χώρος και τις επισημαίνουμε καθημερινά. Στεκόμαστε δίπλα στους πρόσφυγες, και δεν είμαστε μόνοι. Μαζί με τους Αλληλέγγυους απο το Βόλο αποφασίσαμε την Κυριακή να κάνουμε μια γιορτή Αλληλεγγύης και να είμαστε δίπλα στους πρόσφυγες δείχνοντας ότι δεν είναι μόνοι τους.
Καλούμε όσους,-ες θέλουν να συμβάλλουν με οποιοδήποτε τρόπο στην προσπάθεια μας αυτή, βελτιώνοντας τις ζωές των συνανθρώπων μας! Ο καθένας μπορεί να προσφέρει ξηρά τροφή (ζυμαρικά, όσπρια), γάλα, αλάτι, που μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες για την συνεισφορά του σε αυτή τη γιορτή αλληλεγγύης!
Ραντεβού την Κυριακή στις 11 το πρωί στο χώρο φιλοξενίας των Θερμοπυλών με δράσεις για τα παιδιά, μοίρασμα ειδών ανάγκης, και συλλογική κουζίνα!
Να ξέρεις ότι πριν να φύγω, έκανα τα πάντα να μείνω (σύνθημα σε τοίχο στη Συρία)
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...