Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΧΡΕΩΝ

Γράφει ο Δημήτρης Καμμένος
H σύσταση εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης δημόσιων και ιδιωτικών οφειλών των επιχειρήσεων και των επιτηδευματιών αποφασίστηκε την Πέμπτη 13/10/2016, που θέτει για πρώτη φορά το θεσμικό πλαίσιο για την από κοινού

…διευθέτηση των «κόκκινων επιχειρηματικών» χρεών προς την Εφορία, τα ασφαλιστικά Ταμεία, τις τράπεζες, καθώς και άλλους ιδιώτες ύψους 60 δις ευρώ, μαζί με τις οφειλές δημόσιο, που έχουν σήμερα περίπου 400.000 επιχειρήσεις.
Ο νόμος θα αφορά όλες τις επιχειρήσεις χωρίς κανένα περιορισμό ενώ ο μηχανισμός θα είναι δομημένος με τρόπο που θα αποκλείει επιχειρήσεις που δεν αποπληρώνουν χρέη κατ’ επιλογή τους και θα επικεντρώνεται στη διάσωση υγιών επιχειρήσεων.
Η κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ πιστή στις δεσμεύσεις της για την προστασία των αδυνάτων επιδιώκει με αυτόν τον τρόπο να αναθεωρήσει τον αποτυχημένο Νόμο Δένδια και να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία προς όλους να απομειώσουν τα χρέη τους γεγονός που θα συμβάλλει σημαντικά στην προστασία των θέσεων εργασίας και στην εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος αφενός αλλά και στην ανάκαμψη της οικονομίας αφετέρου. Παράλληλα, θα βοηθήσει επιχειρήσεις που σήμερα βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης δίνοντας τους ανάσα ενώ θα δώσει την ευκαιρία στις τράπεζες να «πρασινίσουν», πολλά από τα επιχειρηματικά δάνεια που αποτελούν το κύριο όγκο των συνολικών κόκκινων δανείων, τα οποία φτάνουν σήμερα τα 108 δις ευρώ.
Αναγκαίο καλό!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...