Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

“Καθολική η απαίτηση για τη διατήρηση του Α.Τ. Γραβιάς”

Με κεντρικό συμπέρασμα "Φτάνει πια! Δεν έχει παρακάτω!" πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Χάνι της Γραβιάς η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις προθέσεις υποβιβασμού του Α.Τ. Γραβιάς σε αστυνομικό σταθμό, γεγονός που, αν υλοποιηθεί τελικά, θα ισοδυναμεί κατ ουσίαν με κατάργησή του.
Στη συγκέντρωση-διαμαρτυρία πρωτοστάτησε πλήθος δημοτών της περιοχής. Στο πλευρό τους αταλάντευτα ο Δήμαρχος Δελφών, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δελφών, ο Γ.Γ. του δήμου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι Τ.Κ. από όλο το γεωγραφικό εύρος του δήμου μας, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Ευ. Κατσαγούνος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Παν. Ταγκαλής, η τ. Βουλευτής Ασπ. Μανδρέκα, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής μας, καθώς και ο Πρόεδρος και ο Γ.Γ. του ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας. Χαιρετισμό συμπαράστασης απηύθυνε και ο Αντιδήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας κ. Γκιώνης, ενώ ψήφισμα διαμαρτυρίας συνυπέγραψαν κι απέστειλαν οι σύλλογοι της περιοχής που αστυνομεύεται από το ΑΤ Γραβιάς.
Κοινός παρανομαστής και κεντρικός τόπος όλων των ομιλητών και των παρευρισκομένων ήταν η κατηγορηματική εναντίωση στην κατάργηση του Α.Τ. Γραβιάς και η αξίωσή τους από την Πολιτεία να κατανοήσει τους λόγους που καθιστούν κάτι παραπάνω από αναγκαία όχι μόνο τη διατήρηση του Τμήματος, αλλά και την ενίσχυσή του με προσωπικό, ώστε να μη διακυβευθεί ούτε κατ ελάχιστον το αίσθημα ασφάλειας που δικαιούνται να νιώθουν οι κάτοικοι μιας εκτεταμένης γεωγραφικής ζώνης, που συναπαρτίζεται από τρεις πρώην καποδιστριακούς δήμους με νευραλγική θέση στην αστυνόμευση γενικότερα της Στερεάς Ελλάδας.
Τόσο ο Δήμαρχος Δελφών Θαν. Παναγιωτόπουλος όσο και ο Αντιδήμαρχος Γραβιάς-Παρνασσού Νικ. Μολιώτης ανέλυσαν διεξοδικά και εμπεριστατωμένα τους λόγους που επιτάσσουν την ενδυνάμωση του Α.Τ. Γραβιάς, επανέφεραν την βούληση της δημοτικής Αρχής για την παροχή υλικής αρωγής για την απρόσκοπτη λειτουργία του Τμήματος και κάλεσαν την Πολιτεία να επανεξετάσει με ορθολογισμό και πλήρη γνώση και να αναθεωρήσει τα κριτήρια που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.
Ταυτόχρονα, αξίωσαν την επίδειξη πολιτικής βούλησης για την επίλυση του προβλήματος, κάλεσαν το Βουλευτή Φωκίδας Ηλία Κωστοπαναγιώτου να σταθεί συμμέτοχος στον αγώνα της τοπικής κοινωνίας και παρότρυναν τους δημότες της περιοχής να κρατήσουν ψηλά τη σημαία του αγώνα μέχρι τέλους, με την ακράδαντη πίστη ότι τα δίκαια αιτήματα νομοτελειακά θα γνωρίσουν τη δικαίωση που τους αναλογεί και τους αξίζει.
Ιδιαίτερα θετική εντύπωση προκάλεσε παράλληλα και η παρουσία και στήριξη στους κατοίκους του βόρειου τμήματός αντιδημάρχων κι αιρετών από το υπόλοιπο χωρικό φάσμα του δήμου, καθώς τόσο συμβολικά όσο και ουσιαστικά αποδείχθηκε η ενότητα, η αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη των επι μέρους δημοτικών ενοτήτων του δήμου μας, σε έναν αγώνα που αφορά συνολικά το αίσθημα ασφάλειας, τις προϋποθέσεις ανάπτυξης και την ποιότητα ζωής ολόκληρης της Παρνασσίδας.



Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...