Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Άκης Τσελέντης: Περιμένουμε μεγάλους σεισμούς σε δύο περιοχές της χώρας - Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι

Τη βεβαιότητα ισχυρού σεισμού σε δύο περιοχές της χώρας εξέφρασε ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.
Υπάρχουν δυο περιοχές της χώρας, είπε, για τις οποίες υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης μεγάλου σεισμού στο προσεχες διάστημα,
...αφήνοντας να εννοηθεί ότι η εκτίμησή του αφορά χρονικό διάστημα 6-12 μηνών. Βέβαι δε θέλησε να αποκαλύψει ποιες είναι αυτές οι περιοχές.
Ο σεισμός στέλνει μηνύματα πριν εκδηλωθεί, είπε ο καθηγητής, λέγοντας παράλληλα ότι οι ενδείξεις έχουν εντοπιστεί σε δυο περιοχές της Ελλάδας για τις οποίες οι αρμόδιοι έχουν ενημερωθεί.
Η χώρα μας έχει μεγάλη σεισμικότητα. Όπως εξήγησε ο κ. Τσελέντης η χώρα ολόκληρη βρίσκεται ουσιαστικά σε μια μέγκενη που σχηματίζουν απ' τη μια το ρήγμα της Ανατολίας και απ' την άλλη η αφρικανική πλάκα.
Ο κ. Τσελέντης είπε ότι δεν μπορεί να προκαλέσει ενεργοποίηση των ελληνικών ρηγμάτων η τελευταία έξαρση στην Ιταλία, ωστόσο αποκάλυψε ότι οι επιστήμονες έχουν ενδείξεις για δυο συγκεκριμένες περιοχές.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...