Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Έρευνα διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, σε βάρος δικαστή του ΣτΕ που εμπλέκεται σε "ροζ σκάνδαλο"

Έρευνα διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, σε βάρος δικαστή του ΣτΕ που εμπλέκεται σε "ροζ σκάνδαλο" σε σχέση με δηλώσεις και δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας: «Ως υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχω ήδη προβεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, σε ενέργειες που οδηγούν στην διερεύνηση των ενδεχόμενων παράνομων πράξεων που αφορούν την Δικαιοσύνη.

Σεβόμενος την επιταγή της μυστικότητας των ερευνών και το τεκμήριο της αθωότητας, δε θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Ωστόσο, καλώ όλους όσοι με δηλώσεις, αποκαλύψεις και λοιπές παρεμβάσεις επιχειρούν να επηρεάσουν το έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους η δήλωση του Νίκου Παρασκευόπουλου αφορά δικαστικό λειτουργό ο οποίος είναι στην σύνθεση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που χειρίζεται την υπόθεση των τηλεοπτικών σταθμών και σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου έδειξε ενδιαφέρον για υποψηφία της Εθνικής Σχολής Δικαστών, η οποία στη συνέχεια εισήλθε στο ΣτΕ ως δικαστής.

Προς αναβολή (;) η συνεδρίαση του ΣτΕ
Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους δεν εχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να τεθεί ζήτημα για τον δικαστή που συμμετέχει στην αυριανή διάσκεψη, μετά και τη διαταγή του υπουργού Δικαιοσύνης. Οι ίδιοι δικαστές δεν έκρυβαν την έκπληξη τους για το τυχαίο γεγονός να δημοσιοποιηθούν στον κατάλληλο χρόνο (ενώ ήταν από μεγάλο χρονικό διάστημα γνωστά) προσωπικά δεδομένα και ενέργειες του δικαστικού λειτουργού που συμμετέχει στη σύνθεση της Ολομέλειας που εξετάζει το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, αλλά και για τη σημερινή ανακοίνωση του Νικολάου Παρασκευόπουλου για τη διενέργεια έλεγχου (πειθαρχικού και ποινικού) σε βάρος του συγκεκριμένου δικαστικού λειτουργού, αλλά και κάθε άλλου εμπλεκόμενου.
Σε ότι αφορά την αυριανή διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, υπάρχει πιθανότητα αναβολής μετά την ξαφνική νοσηλεία στην εντατική νοσοκομείου του σύμβουλου Επικρατείας, Αριστόβουλου-Γεωργίου Βώρου, οποίος υπέστη καρδιακό επεισόδιο και του τοποθετήθηκε stent λόγω απόφραξης αρτηρίας.

Οι καταγγελίες Νικολόπουλου
"Φωτιά" έχουν ανάψει στην δικαιοσύνη και την κυβέρνηση οι καταγγελίες του Νίκου Νικολόπουλου στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών για τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ, ο οποίος φέρεται να εκβιάζεται με αφορμή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, εξαιτίας της εμπλοκής του σε «ροζ» σκάνδαλο.
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από ηλεκτρονική αλληλογραφία του αντιπροέδρου του ΣτΕ η οποία φαίνεται να έχει υποκλαπεί στα τέλη του 2014, ο ίδιος διατηρούσε ερωτική σχέση με πρώην υποψήφια και νυν δικαστή του ΣτΕ, την οποία φέρεται να βοήθησε δίνοντας της -σύμφωνα με τον Νίκο Νικολόπουλο- τα θέματα των εξετάσεων, ώστε να ανέλθει στο Σώμα.
Στα μηνύματά τους που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο, οι δύο δικαστές περιγράφουν ερωτικές στιγμές τους, αλλά το κυριότερο, συζητούν για δικαστικά θέματα, για συναδέλφους τους και για βαθμολογίες διαγωνισμού για την είσοδο νέων δικαστών στο ΣτΕ.
Ως αποτέλεσμα, οι δύο δικαστές, με πρώτο και λόγο της θέσης του, τον αντιπρόεδρο του ανώτατου δικαστηρίου, βρίσκονται εκτεθειμένοι απέναντι σε πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους που φέρονται να τους ασκούν πιέσεις για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.
Όπως είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής στον Παραπολιτικά FM «είναι αδιανόητο να υπάρχουν δημοσιεύματα, ότι βαρόνοι του πλούτου μπορούν να εκβιάζουν κι έχουν στην τσέπη δικαστές του ΣτΕ. Δεν μας νοιάζουν κλειδαρότρυπες, αυτό έχει να κάνει με το δημόσιο συμφέρον. Υπάρχουν δημοσιεύματα, του "Βήματος" και της "Ζούγκλας" τα οποία εμφανίζουν αντιπρόεδρο του ΣτΕ να είναι υπό εκβιασμό. Όπως φαίνεται ο συγκεκριμένος αντιπρόεδρος έδωσε τα θέματα των εξετάσεων προκειμένου η ευνοημένη του να πετύχει στον διαγωνισμό του ΣτΕ».
«Δηλαδή ο άνθρωπος αυτός έδρασε παραθεσμικά, αλλοίωσε τη σύνθεση του ΣτΕ, ανεξαρτήτως των λόγων για τους οποίους το έκανε. Επίσης ο άνθρωπος αυτός, εμφανίζεται από το "Βήμα" να εκβιάζεται προκειμένου να ψηφίσει στο ΣτΕ για τις άδειες. Δεν με ενδιαφέρει αν τον εκβιάζει ο τάδε επιχειρηματίας ή ακόμη και η κυβέρνηση. Με ενδιαφέρει ότι είναι επίορκος. Ότι είναι εκβιαζόμενος. Πρέπει ο ίδιος να απαντήσει», εξήγησε ο κ. Νικολόπουλος.
Ο Νίκος Νικολόπουλος ζήτησε παράλληλα από τον υπουργό Δικαιοσύνης να απαντήσει για το τι πραγματικά συμβαίνει, αφού το ζήτημα δεν αφορά στην πραγματικότητα τη σχέση του αντιπροέδρου του ΣτΕ με την υφιστάμενή του, αλλά έχει βαθύτερες πολιτικές και νομικές προεκτάσεις που επηρεάζουν την ίδια τη Δικαιοσύνη, όσο και τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, τον οποίο οι πάλαι ποτέ κραταιοί καναλάρχες θεωρούν αντισυνταγματικό.
"Τα μείζονα ερωτήματα που προκύπτουν από τη διαρροή των εν λόγω e-mails είναι άλλωστε πολλά, αφού προκαλεί απορία πρώτον το πώς, το γιατί αλλά και από ποιον καταγράφηκε η ηλεκτρονική αλληλογραφία του αντιπροέδρου με την υφιστάμενή του και γιατί ενώ προκύπτει ότι το υλικό υπεκλάπη το 2014, δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα, σε μια περίοδο που το ΣτΕ βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα εν όψει των αποφάσεών του για τις τηλεοπτικές άδειες.
Επιπλέον, αν πράγματι ο εν λόγω αντιπρόεδρος του ΣτΕ έχει κάνει όσα περιγράφονται στην υποκλαπείσα αλληλογραφία του, γιατί δεν ελέγχθηκε εγκαίρως ώστε η υπόθεση να φτάσει στα αρμόδια για τον έλεγχο δικαστικά κλιμάκια, παρά αφέθηκε να περάσουν δύο ολόκληρα χρόνια μέχρι η αλληλογραφία του να δημοσιοποιηθεί κι ακόμη με ποιου εντολή παρακαλουθούντο τα e-mails των ανώτατων δικαστικών;".

Πηγή
Δημοσίευση σχολίου

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Επίσης δεν αναρτούνται υβριστικά άρθρα και σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...