Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Άμφισσα: : “Κάνουμε την πόλη μας πιο ανθρώπινη και πιο ελκυστική”

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στην Αίθουσα Συνεδριάσεων στο Δημαρχείο της Άμφισσας πραγματοποιείται η ανοιχτή διαβούλευση με τους συλλόγους, τους φορείς και τους κατοίκους της πόλης για την κυκλοφοριακή μελέτη και το σύνολο των παρεμβάσεων στο ιστορικό κέντρο. Πρόκειται για το επόμενο στάδιο διαβούλευσης, μετά το πέρας της αντίστοιχης ηλεκτρονικής, με αποκλειστικό γνώμονα να κάνουμε την πόλη μας πιο ανθρώπινη για τους συνδημότες μας και πιο ελκυστική για τους επισκέπτες της.
Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται στην εκπονηθείσα μελέτη, καθώς και βελτιωτικές προτάσεις που κατατεθηκαν και θα κατατεθούν από τους συμπολίτες μας στο πλαίσιο της ανοιχτής διαβούλευσης της Τετάρτης και που θα επιλεγούν να εμπλουτίσουν την αρχική μελέτη, θα διαμορφώσουν το τελικό σχέδιο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, της στάθμευσης, των πεζοδρομήσεων και της νέας χωροθέτησης της λαϊκής αγοράς. Αυτή η παρέμβαση, που έχει ισόρροπα ως βασικές προτεραιότητες την αναπτυξιακή ώθηση για τα καταστήματα του ιστορικού κέντρου, την δραστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής για τους δημότες μας και την ελκυστικότητα για τους επισκέπτες της, προοορίζεται να αποτελέσει στο στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Δελφών για την πόλη της Άμφισσας το πρώτο καθοριστικό και σταθερό βήμα προς την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης εφαρμογής με σκοπό την υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για την Άμφισσα, και με καταληκτική στόχευση την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και του αστικού περιβάλλοντος και την ανάπτυξη της πόλης στη λογική της ορθοταξίας, της βιώσιμης κινητικότητας και του συλλογικού συμφέροντος. Στη διαβούλευση θα δοθούν απαντήσεις και θα διευκρινιστούν σημεία επί των παρατηρήσεων που ήδη έχουν εκφραστεί κατά το στάδιο της ηλεκτρονικής διαβούλευσης, καθώς και των προτάσεων που θα παρουσιαστούν κατά τη διαδικασία της ανοικτής διαβούλευσης από τον επικεφαλής της ομάδας μελέτης κ. Ιωάννη Λύγκα, Τοπογράφο-Μηχανικό Msc Συγκοινωνιολόγο και τη Μ. Μποϊλέ, επικεφαλής του κλιμακίου του Ινστιτούτου Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) που επικουρεί την κυκλοφοριακή μελέτη.

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

petrosdiver

Προς ενημέρωσή σας, να δηλώσω ότι οι απόψεις των συντακτών του ιστολογίου, δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με το περιεχόμενο των άρθρων που αναρτούνται. Η παρούσα ιστοσελίδα ακολουθεί απαρέγγλειτα τον Κώδικα δεοντολογίας των Blogger (ΕΔΩ). Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το petrosdiver ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Επίσης διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη και ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...